Baglio Diar, Nedda Nero d'Avola

Nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van Sicilië, waar hij ook wel bekendstaat als Calabrese. Wijnen van deze druif staan erom bekend zeer fruitig te zijn, en dat vinden we ook terug in deze Nedda met een aantrekkelijke neus van bramen en gedroogde pruimen, vermengd met kruidige tonen als vanille en kruidnagel. In de smaak komen daar nog zwarte kers, zwarte bes, hazelnoot en cederhout bij. Een fijne, ronde wijn met een verrassende frisheid. De Nedda Nero d'Avola 2021 heeft onlangs de zilveren medaille gewonnen op het Concours Mondial de Bruxelles.

Lees meer

8.5
Baglio Diar, Nedda Nero d'Avola

11.70

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt.

De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond. 

De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Nero d'Avola 100%
Regio: Sicilië
Substreek: Marsala
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei bodem
Vinificatie: Na een cryo-maceratie op 4° voor 10-12 uur vindt er een zachte persing plaats en waarna de wijn 14 dagen op 15° vergist.

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80