Baglio Diar, Nedda Nero d'Avola
- Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
- Gratis verzending vanaf €80
- Elke wijn per fles te bestellen
Omschrijving
Baglio Diar is het project van de familie Di Girolamo. Deze familie komt uit Marsala en kent een rijke wijnmaakgeschiedenis. Hun kernwaarden zijn samenwerking, delen, toewijding en ambitie. Alle wijnen worden op biologische wijze gemaakt. De oprichters van het project, Bagio en Nicola di Girolamo steken hun energie en ervaring in de bedrijfsvoering terwijl Valery Casano zich met PR en de klanten bezighoudt.
De 120 hectare wijngaarden van het domein liggen in het zuidwesten van Sicilië, tussen Trapani en Mazara del Vallo. De bodem bevat veel leem. De zon is het hele jaar door aanwezig, met hete zomers en milde winters als gevolg. De frisse zeewind zorgt voor verkoeling en houdt de wijnstokken gezond.
De wijngaarden liggen op verschillende hoogtes, waardoor de beste combinatie tussen druivenras en ligging gemaakt kan worden. Grillo staat bijvoorbeeld het liefst direct aan zee; zibibbo en de blauwe druiven staan hoger op de hellingen aangeplant. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groter, wat leidt tot meer frisheid in de wijnen. De namen van de wijnen zijn gebaseerd op vijf karakters uit de Siciliaanse literatuur.
Details
Type wijn: | Rode Wijn |
---|---|
Formaat: | Fles (75 cl) |
Land: | Italië |
Druivensoort met percentage: | Nero d'Avola 100% |
Regio: | Sicilië |
Substreek: | Marsala |
Smaak: | Rood Fruit en Fluweel Zacht |
Jaargang: | 2021 |
Landbouw: | Gecertificeerd biologisch |
Alcohol: | 13,5 |
Serveertemperatuur: | 16° |
Drinkbaar vanaf: | 2022 |
Houdbaar t/m: | 2026 |
Oogst: | Handmatig |
Bodemsoort: | Klei bodem |
Vinificatie: | Na een cryo-maceratie op 4° voor 10-12 uur vindt er een zachte persing plaats en waarna de wijn 14 dagen op 15° vergist. |