Bodega y Viñedos Bernabeleva, Camino de Navaherreros

Elegant en puur met tevens een aangename spanning en intensiteit. Wilde bessen, rijp rood fruit en florale tonen in de geur, aangevuld met subtiele houttonen en een vleugje mineraliteit. Ook in de smaak rijkelijk en sappig fruit, ondersteund door een licht kruidige ondertoon.

Lees meer

8.5
Bodega y Viñedos Bernabeleva, Camino de Navaherreros

11.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

De geschiedenis van het domein Bernabeleva (het pad van de beer) voert ons terug naar het jaar 1923. Toen Dr. Vicente Álvares-Villamil een stuk land kocht in San Martín de Valdeiglesias, 75 kilometer ten westen van Madrid. Hij zag in het gebied de ideale omstandigheden om de Garnacha druif aan te planten en was ervan overtuigd hier uitstekende wijnen te kunnen produceren. De daarop volgende roerige jaren in Spanje maakten dat Álvares-Villamil zijn droom moest laten rusten. 

De familie hield het stuk land echter wel aan en bleef de wijngaarden onderhouden, met als doel hier ooit eerlijke en pure wijnen te produceren. Het waren 2 achterkleinkinderen die in 2006 het plan van hun overgrootvader hebben hervat. Juan Diez Bulnes en Santiago Matallana Bulnes riepen de hulp in van oenoloog en consultant Raúl Pérez en Marc Isart, de huidige wijnmaker op het domein. De druivenstokken waren op dat moment al 80 jaar oud. Inmiddels bezit het domein 35 hectare aan wijngaarden, voornamelijk aangeplant met Garnacha en Albillo. 

De wijngaarden, gevarieerd in ligging, hebben een arme granietbodem, met een relatief hoog zuurgehalte. De hoogste plots liggen ruim 830 meter boven zeeniveau. Bernabeleva werkt met groot respect voor de wijngaard, natuur en de biologische normen. Echter streven zij niet naar een certificering. Ze proberen de kenmerken van het terroir en de puurheid van de druiven zoveel mogelijk te laten spreken in de wijnen. De warme dagen en koele nachten geven de wijnen zowel een zwoele rijpheid als een aangename frisheid mee.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Tinta 100%
Regio: Madrid, Vinos de Madrid
Substreek: San Martín de Valdeiglesias, Sierra de Gredos
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Alcohol: 14,5
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2020
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Restsuikers: 0,4 gr/l
Zuurtegraad: 5,8 gr/l
Vinificatie: Hele trossenfermentatie op lage temperatuur in grote houten vaten en cementen tanks. De schilweking duurt ongeveer 35 dagen. De wijn rijpt 11 maanden in Franse barriques en daarna 6 maanden stabilistatie in RVS tanks.

Scores

8.5
Harold Hamersma Bernabeleva, het pad van de beer. En dat brengt ons een heel eind terug in de tijd. Naar 1923 toen Vicente Álvares-Villamil een stuk land kocht in San Martín de Valdeiglesias, 75 kilometer ten westen van Madrid. Volgens hem was dat de ideale plek om de garnachadruif aan te planten. Nu kwam het daar wel van maar de daarop volgende roerige jaren in Spanje (staatsgreepje door een Spaanse fan van Mussolini) maakten dat Álvares-Villamil zijn droom moest laten rusten.

De familie hield het stuk land aan en bleef de wijngaarden onderhouden. Uiteindelijk waren het zijn twee achterkleinkinderen die in 2006 het plan van hun overgrootvader hebben hervat met als basis wijnranken van ruim tachtig jaar oud. En het was het wachten waard. Pure garnacha waar een hoop in valt te beleven. Ongetemde wilde bessen (van het soort waar beren zo dol op zijn), kersenzuren, bosaardbeien, frambozen, invloed van een eikenbosje op afstand, vieve frisheid.

De paden op, de lanen in, en neem een kurkentrekker mee.

Meer mooie rode wijnen

8.5
Alta Alella, GX
Alta Alella, GX

DO Alella - 2022

12.45
92
94
96+
93
Alter Ego de Palmer, 2ème Vin du Château Palmer
91
94
93
Arômes de Pavie
Arômes de Pavie

Saint-Émilion Grand Cru, 2e Vin du Château Pavie - 2022

85.00
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80