Bodega y Viñedos Bernabeleva, Manchomuelas Blanco

In de geur florale tonen en steenfruit. In de smaak een breed palet met amandel, appel, abrikoos en een kleine hint vanille. Manchomuelas is de naam van de wijngaard waar de druiven voor deze wijn vandaan komen. Een wijn van 100% garnacha blanca druiven die gecultiveerd worden op een steile wijngaard te midden van het bos. Het is een relatief jonge wijngaard met stokken van ongeveer 20 jaar oud. Fermentatie wordt op gang gebracht door enkel wilde gisten. Na de fermentatie rijpt de wijn verder op zijn lie in demi-muid vaten van 2400 liter.

Lees meer

92
9
Bodega y Viñedos Bernabeleva, Manchomuelas Blanco

21.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92
9

Omschrijving

De geschiedenis van het domein Bernabeleva (het pad van de beer) voert ons terug naar het jaar 1923. Toen Dr. Vicente Álvares-Villamil een stuk land kocht in San Martín de Valdeiglesias, 75 kilometer ten westen van Madrid. Hij zag in het gebied de ideale omstandigheden om de Garnacha druif aan te planten en was ervan overtuigd hier uitstekende wijnen te kunnen produceren. De daarop volgende roerige jaren in Spanje maakten dat Álvares-Villamil zijn droom moest laten rusten. 

De familie hield het stuk land echter wel aan en bleef de wijngaarden onderhouden, met als doel hier ooit eerlijke en pure wijnen te produceren. Het waren 2 achterkleinkinderen die in 2006 het plan van hun overgrootvader hebben hervat. Juan Diez Bulnes en Santiago Matallana Bulnes riepen de hulp in van oenoloog en consultant Raúl Pérez en Marc Isart, de huidige wijnmaker op het domein. De druivenstokken waren op dat moment al 80 jaar oud. Inmiddels bezit het domein 35 hectare aan wijngaarden, voornamelijk aangeplant met Garnacha en Albillo. 

De wijngaarden, gevarieerd in ligging, hebben een arme granietbodem, met een relatief hoog zuurgehalte. De hoogste plots liggen ruim 830 meter boven zeeniveau. Bernabeleva werkt met groot respect voor de wijngaard, natuur en de biologische normen. Echter streven zij niet naar een certificering. Ze proberen de kenmerken van het terroir en de puurheid van de druiven zoveel mogelijk te laten spreken in de wijnen. De warme dagen en koele nachten geven de wijnen zowel een zwoele rijpheid als een aangename frisheid mee.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Blanca 100%
Regio: Madrid, Vinos de Madrid
Substreek: San Martín de Valdeiglesias, Sierra de Gredos
Smaak: Intens en Aromatisch
Jaargang: 2019
Alcohol: 12,5
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2020
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Graniet en zand
Restsuikers: 1,0 gr/l
Zuurtegraad: 5,2 gr/l
Vinificatie: Langzame extractie en een koude weking voor fermentatie. Daarna volgt een koele fermentatie. De wijn rijpt 8 maanden op 300 liter gebruikte fusten.

Scores

92
Robert Parker
9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80