Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Ledes

Een intense neus met een mooie complexiteit; rijp steenfruit, citrus, grapefruit en een aangename mineraliteit. Zeer gebalanceerd door het ronde, licht zalvende mondgevoel en tevens de frisse en minerale tonen. Een lange, sappige afdronk.

Lees meer

Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Ledes

16.25

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het in 1979 gestichte familiedomein (familie Martínez) Casa Monte Pío ligt in D.O. Rías Baixas, een appellatie in de regio Galicië in het Noordwesten van Spanje. Van noord naar zuid is de aan zee gelegen D.O. Rías Baixas verdeeld in vijf gebieden; Ribeira do Ulla, Val do Salnés, Soutomaior, Condado do Tea en O Rosal. Casa Monte Pío is gelegen in het deelgebied Val do Salnés, een vallei die verantwoordelijk is voor meer dan 60% van de totale druivenproductie in de streek. 

De wijngaarden van het domein zijn, zoals kenmerkend voor de regio, verspreid over vele kleine percelen en bevinden zich op de oevers van de Umia-rivier. Het is er zonnig en de granietbodem is arm. De albariño-druif neemt een dominante positie in op de gemiddeld 25 jaar oude wijngaarden. Ze werken vanuit de gedachte dat de bodem hét geheim is om de lokale druiven het beste tot hun recht te laten komen. Sinds 2014 is het oenoloog Pablo Martínez, kleinzoon van oprichter Jose María Martínez, die de familietraditie voortzet als eigenaar en tevens wijnmaker van het domein. Na een korte carrière als accountant ontdekte hij zijn ware passie in het vak van wijn maken.

Details

Zuurtegraad: 6,1 gram
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2027
Land: Spanje
Regio: Rías Baixas
Substreek: Rías Baixas
Landbouw: Ongecertificeerd biologisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Albariño 100%
Alcohol: 13,5
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80