Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Morra O Conto

In de neus een rijke expressie van steenfruit en grapefruit die karakteristiek zijn voor de Albariño-druif, die heer en meester is in de Rías Baixas. Deze aroma's worden aangevuld met frisse citrustonen. Delicaat, puur, verfrissend en levendig, met een mooie mineraliteit en ziltigheid in zowel geur als smaak.

Lees meer

8.5
Bodegas Casa Monte Pío, Albariño Morra O Conto

9.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Het in 1979 gestichte familiedomein (familie Martínez) Casa Monte Pío ligt in D.O. Rías Baixas, een appellatie in de regio Galicië in het Noordwesten van Spanje. Van noord naar zuid is de aan zee gelegen D.O. Rías Baixas verdeeld in vijf gebieden; Ribeira do Ulla, Val do Salnés, Soutomaior, Condado do Tea en O Rosal. Casa Monte Pío is gelegen in het deelgebied Val do Salnés, een vallei die verantwoordelijk is voor meer dan 60% van de totale druivenproductie in de streek. 

De wijngaarden van het domein zijn, zoals kenmerkend voor de regio, verspreid over vele kleine percelen en bevinden zich op de oevers van de Umia-rivier. Het is er zonnig en de granietbodem is arm. De albariño-druif neemt een dominante positie in op de gemiddeld 25 jaar oude wijngaarden. Ze werken vanuit de gedachte dat de bodem hét geheim is om de lokale druiven het beste tot hun recht te laten komen. Sinds 2014 is het oenoloog Pablo Martínez, kleinzoon van oprichter Jose María Martínez, die de familietraditie voortzet als eigenaar en tevens wijnmaker van het domein. Na een korte carrière als accountant ontdekte hij zijn ware passie in het vak van wijn maken.

Details

Bodemsoort: Zandige bodem vlakbij de zee
Zuurtegraad: 7,1 gr/l, 7,1 gram
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Type wijn: Witte Wijn
Land: Spanje
Regio: Rías Baixas
Substreek: Rías Baixas
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Albariño 100%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: De druiven worden ontsteeld en licht geperst. Men laat het druivensap bezinken en spontaan vergisten in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks. De wijn wordt gescheiden van de vaste deeltjes en rijpt nog 4 maanden voor botteling.

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80