Bodegas y Viñedos Valderiz, Valderiz De Chiripa

De druiven zijn afkomstig van 20 tot 30 jaar oude stokken, aangeplant door Tomás Esteban. Een harmonieuze, elegante wijn met een aangename frisheid. Aroma's van rood fruit voeren de boventoon, aangevuld met subtiele houttonen en een vleugje chocolade. Het mondgevoel is zacht en rond met mooi geïntegreerde tannines. De wijn rijpt 12 maanden, waarvan 50% op foeders van eikenhout, 30% in eikenhouten vaten en 20% in cementen tanks.

Lees meer

Bodegas y Viñedos Valderiz, Valderiz De Chiripa

18.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

De familie Esteban behoort tot de oudste wijnmakersfamilies in Roa, in de alom bekende wijnstreek Ribera del Duero in het hart van Noord-Spanje. In 1997 richtte Tomás Esteban het domein Bodegas y Viñedos Valderiz op. Hij cultiveerde de goed onderhouden 10 hectare aan wijngaarden die nog door zijn vader waren aangeplant en heeft daar door de jaren heen nog zo’n 60 hectare wijngaard aan toegevoegd. Deze liggen verspreid over meer dan 35 verschillende plots met een grote variatie aan bodemtypes, waarop de wijnstokken op de traditionele, lage ‘goblet’ wijze staan aanplant. 

Op 95% van hun wijngaarden cultiveren ze de blauwe druif tempranillo (tinta del país). Het familiebedrijf behoort tot de pioniers van de biologische wijnbouw in Ribera del Duero. Stapsgewijs zijn zij momenteel ook een biodynamische werkwijze aan het introduceren. Dit betekent zeker niet dat zij het gebruik van moderne technologieën schuwen, maar het domein heeft centraal staan dat de technieken de karakteristieken van de druif zo min mogelijk beïnvloeden. Hun wijnen zijn hiermee een ware weerspiegeling van het terroir van Ribera del Duero. Dit komt mede door de samenwerking met de befaamde wijnmaker Isaac Fernández Montaña: zijn bekende verfijnde stijl is duidelijk terug te proeven in de wijnen van Valderiz. Isaac Fernández Montaña is 20 jaar lang wijnmaker geweest van het befaamde Mauro en heeft zijn strepen eerst verdiend bij het bekende Vega Sicillia.

Details

Bodemsoort: Kalkhoudende klei
Zuurtegraad: 5,1 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2027
Land: Spanje
Regio: Castilla y León, Ribera del Duero
Substreek: Ribera del Duero, Roa
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Albillo 5%, Tempranillo 95%
Restsuikers: 1,0 gr/l
Serveertemperatuur: 16°
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Zachte fermentatie met natuurlijke gist. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden waarvan 50% op grote foudres en 30% op gebruikte barriques en 20% op cement.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80