Ca' del Baio, Chardonnay Luna d'Agosto

De druiven zijn afkomstig van druivenstokken die staan aangeplant op een kalkrijke bodem. Het terroir geeft de wijn een mineraal en knisperend fris karakter. In de geur florale en fruitige aroma's die neigen naar tropische tonen. De smaak is rond en fris met een aangename mineraliteit die aanhoudt gedurende de lange finale.

Lees meer

9-
Ca' del Baio, Chardonnay Luna d'Agosto

10.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

In de Langhe streek, in het zuiden van Piëmonte staat de familie Grasso al vier generaties lang aan het roer van het domein Ca’ del Baio. De wijngaarden zijn door de jaren heen vergaard. Inmiddels bezit het domein 28 hectare aan wijngaarden, gelegen rondom het huis zelf in het dorp Treiso en in het nabijgelegen dorp Barbaresco. Beide gelegen in de wijnstreek Barbaresco, op de rechteroever van de Tanaro rivier. Op hun hooggelegen wijngaarden staan zowel druivenrassen die typerend zijn voor de streek als meer internationaal bekende variëteiten aangeplant. Vrijwel al hun wijnen zijn mono-cépages. 

 Momenteel zijn het de gepassioneerde Giulio en Luciana Grasso die samen met hun 3 dochters het bedrijf met veel liefde en kennis bestieren. In 2016 is Giulio Grasso benoemd tot wijnmaker van het jaar door het Italiaanse wijnmagazine Gambero Rosso. Het domein werkt duurzaam en met respect voor de regels van de ‘Green experience’. The Green experience, ontstaan in de heuvels van Langhe, motiveert wijnmakers in de omgeving ertoe duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk te werken door zich te houden aan 10 regels. 

Allen afspraken omtrent transparantie, respect en eerlijkheid naar klanten toe, biodiversiteit in de wijngaard, bescherming van bestuivende insecten et cetera. Verworven door de jaren heen neemt Ca’ del Baio nu een prominente plaats in binnen de wereld van de Barbaresco wijn, één van de meest gewaardeerde en befaamde Italiaanse rode wijnen.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Witte Wijn
Land: Italië
Regio: Piemonte
Substreek: Langhe
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma Lees meer over dit domein bij onder andere Bricdelbaio en Asili. Alleen maar rood dus? Nope. Ook wit. En van chardonnay nota bene. Nu niet meteen 'boe!' gaan roepen. Da's een druif die het in het noordelijke Italië in het algemeen behoorlijk goed doet. En bij Ca' del Baio zelfs nog eens extra uitpakt. Goede, koele, compacte bianco. Ingetogen fris en kalkig. 'Als Chablis' wordt er wel gefluisterd. 'Probeer die voor dit geld maar eens te kopen' roepen wij dan. En als dat tientje geen obstakel vormt, koop dan ook eens hun Sermine.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80