Ca' del Baio, Nebbiolo BricdelBaio

Deze cuvée wordt gemaakt van druiven van de beste percelen die dit wijndomein bezit. Een 100% Nebbio met een fruitige neus en tonen van wilde bessen en bramenjam. Het warme, rijke smaakpallet kent een goede balans en wordt ondersteund door aangenaam aanwezige tannines. Krachtig, maar met een verfijnde frisheid. Traditiegetrouw vindt de oudering plaats in grote vaten van Slavonisch eik. De perfecte match voor Italiaanse gerechten, evenals gegrilde vleesgerechte en rijpe kazen. Op dronk vanaf 1,5 jaar na de oogst, waar deze wijn ook zeker nog wel tien jaar verder op fles  kan rijpen.

Lees meer

Ca' del Baio, Nebbiolo BricdelBaio

13.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In de Langhe streek, in het zuiden van Piëmonte staat de familie Grasso al vier generaties lang aan het roer van het domein Ca’ del Baio. Deze regio in Piemonte, staat bekend om haar wijnproductie met gerenommeerde wijnen als Barolo en Barbaresco, en is een centrum van gastronomische tradities, met onder andere truffeljacht. Het gebied is een samensmelting van natuurlijke schoonheid en culinaire excellentie. 

De wijngaarden van de familie zijn door de jaren heen vergaard. Inmiddels bezit het domein 28 hectare aan wijngaarden, gelegen rondom het huis zelf in het dorp Treiso en in het nabijgelegen dorp Barbaresco. Beide gelegen in de wijnstreek Barbaresco, op de rechteroever van de Tanaro rivier. Op hun hooggelegen wijngaarden staan zowel druivenrassen die typerend zijn voor de streek als meer internationaal bekende variëteiten aangeplant. Vrijwel al hun wijnen zijn mono-cépages. 

Momenteel zijn het de gepassioneerde Giulio en Luciana Grasso die samen met hun 3 dochters het bedrijf met veel liefde en kennis bestieren. In 2016 is Giulio Grasso benoemd tot wijnmaker van het jaar door het Italiaanse wijnmagazine Gambero Rosso. Het domein werkt duurzaam en met respect voor de regels van de ‘Green experience’. The Green experience, ontstaan in de heuvels van Langhe, motiveert wijnmakers in de omgeving ertoe duurzaam, milieuvriendelijk en eerlijk te werken door zich te houden aan 10 regels. 

Allen afspraken omtrent transparantie, respect en eerlijkheid naar klanten toe, biodiversiteit in de wijngaard, bescherming van bestuivende insecten et cetera. Verworven door de jaren heen neemt Ca’ del Baio nu een prominente plaats in binnen de wereld van de Barbaresco wijn, één van de meest gewaardeerde en befaamde Italiaanse rode wijnen.

Details

Bodemsoort: Grijze mergel, zand en kalksteen, Klei, kalksteen en mergel
Zuurtegraad: 7,0 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2029
Type wijn: Rode Wijn
Land: Italië
Regio: Piemonte
Substreek: Langhe
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Restsuikers: 1,2 gr/l
Serveertemperatuur: 16-17˚
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: De druiven worden ontsteeld waarna een korte koude maceratie volgt. De vergisting gebeurt op natuurlijke wijze in RVS-tanks. De malolactische omzetting vindt plaats op grote foudres, waarna de wijn nog 12 maanden rijpt op slavonische fusten.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80