Celler del Roure, Cullerot

In eerste instantie richtte Celler del Roure zich niet op de productie van witte wijnen. Echter, toen in 2006 de boerderij van Les Alcusses werd aangekocht, ontstond het idee om het gebruik van de oude amfora’s die zij daar aantroffen nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Cullerot. Het gebruik van de amfora’s gaf een prachtige zuiverheid en frisheid en gaandeweg ontplooide de wijn zichverder. Rijp wit fruit, een vleugje anijs, florale en minerale tonen komen samen in deze frisse en sappige wijn. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van 5 verschillende inheemsedruivenvariëteiten van 7 verschillende wijnboeren.

Lees meer

Celler del Roure, Cullerot

9.50

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Het Valenciaanse wijnhuis Celler del Roure werd opgericht in 1999 door Pablo Calatayud met behulp van zijn vader en broer. Dit van oorsprong kleine familiebedrijf vindt zijn basis in Moixent. Naast een klein aantal populaire druivenvariëteiten, was het doel vooral om het cultiveren van inheemse pre-phylloxera wijnstokken nieuw leven in te blazen. De focus ligt hierbij op de veelal vergeten rode druivenvariëteit Mandó. 

Pablo is erg geïnteresseerd in de historie van de regio en de vroegere vinificatiemethoden. Een ware schatkamer opent zich dan ook wanneer in 2006 een oude bodega in de hooglanden van Les Alcusses wordt aangekocht. In de ondergrondse kelders van de bodega blijken zich 75 oude ingegraven terracotta amfora’s te bevinden. Een unieke vondst! Het lukte Pablo een gedeelte van deze amfora’s van 600 tot 2800 liter te restaureren en in gebruik te nemen. 

Door een bijzonder systeem kunnen de amfora’s goed afgesloten worden en vindt er geen oxidatie plaats. Het gebruik van amfora’s geeft de wijnen een uniek en puur karakter. Met zijn kwalitatief zeer goede, elegante en gebalanceerde wijnen én unieke werkwijze heeft het domein een prominente plek ingenomen in de Valenciaanse wijnmaakcultuur. Het domein heeft 40 hectare wijngaard in eigen bezit. Deze zijn beplant met mediterrane druivenvariëteiten en er wordt enkel met de hand geoogst. Daarnaast leasen ze nog enkele plots. De bodems variëren van klei tot zand, maar bestaan in de basis alle uit kalksteen en zijn gelegen op zo’n 600 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is biologisch gecertificeerd.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Land: Spanje
Regio: Valencia
Substreek: Moixent
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Diverse 20%, Macabeu 30%, Pedro Ximenez 30%, Verdil 10%
Alcohol: 13
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80