Château Clarke Imperial

Exclusief voor Nederland! Het is een waar genoegen U het levenswerk van de gepassioneerde Baron Edmond de Rothschild voor te stellen. Briljante bijna inktzwarte kleur. Imponerend boeket van zwart fruit wondermooi verweven met nieuw eikenhout en die verleidelijke geroosterde geuren van cacao en vanille. Zeer levendig in de mond met geweldige expressies van fruit, geroosterde tonen, gespierde textuur

Lees meer

6 liter
91
Château Clarke Imperial

283.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
6 liter
91

Omschrijving

Toen Baron Edmond de Rothschild Château Clarke kocht, deed hij dit met de intentie om het verlaten en verwaarloosde domein nieuw leven in te blazen en het juist in deze appellatie (Listrac) tot een ongekend hoog niveau te gaan brengen. Château Clarke werd in de 18e eeuw gekocht door een Ier, waarna de wijnen in de 20e eeuw vrij beroemd werden, maar niet voor lange duur. Het kasteel was grotendeels vergeten toen Edmond de Rothschild het in 1973 kocht. Hij begon meteen met het ontwortelen van de oude wijnstokken en de herplanting, een duur en tijdrovend proces dat pas in 1979 werd voltooid. 

In 1999 nam Benjamin de Rothschild het stokje over van zijn vader. Het wijnhuis werd bijgewerkt en Michel Rolland werd ingeschakeld als consultant-oenoloog. In totaal beslaat het domein zo'n 55 hectare. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van meer dan 35 jaar en zijn geworteld in klei-kalkstenen bodems. Château Clarke is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste huizen van Listrac.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Imperial (6 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%
Regio: Bordeaux
Substreek: Listrac-Médoc
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2015
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2018
Houdbaar t/m: 2032
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker Aromas of red berries, elegance to the fore. Very precise on the palate, with a lovely balance of ripeness and tannin structure. Tannins are still evident and will benefit from a few more years ageing. Undoubtedly a fine wine with long ageing potential. A very hot and dry summer, with just 120mm of rain in five months, making it the driest at Château Clarke since 1889. Rain in August saved the vintage, together with a cool September.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80