Château de Fosse-Sèche, Eolithe

Een puur karakter met een prachtige expressie van het fruit. Zoals alle wijnen van dit château kent de wijn een geweldige spanning en balans. Vol en floraal, met sappig en rijp donker fruit engerookte en hartige tonen, alsook een fris mineraal karakter, zijdezacht mondgevoel en prachtige minerale structuur. De wijn rijpt sur lie gedurende één jaar.

Lees meer

9+
Château de Fosse-Sèche, Eolithe

25.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Dit wijnhuis, gelegen bij Saumur in de Franse Loire-streek, werkt compleet biodynamisch. Van de 45 hectare is 2/3 gereserveerd voor de natuur, om de biodiversiteit te stimuleren. Naast wijnstokken zijn er daarnaast ook veel bloemen, insecten en vogels te vinden. Van de overige 15 hectare is 8 hectare beplant met cabernet franc, 1 hectare met cabernet sauvignon en 6 hectare met chenin blanc. Elk jaar brengt dit huis de cuvées "Arcane" (wit) en "Eolithe" (rood) uit, de overige cuvées worden enkel in de beste jaren gemaakt. 

De zeer arme bodems van het terroir van tufsteen leveren wijnen op met een prachtige mineraliteit. Sinds een aantal jaren gebruikt het huis geen hout meer voor de opvoeding van de wijnen om de expressie van het terroir volledig tot uitdrukking te laten komen. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van beton, dat geen smaak afgeeft aan de wijn. De wijnmaker omschrijft zijn wijnen als puur, simpel en complex tegelijk. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met een fantastisch bewaarpotentieel.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2040
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Saumur
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 99%, Cabernet Sauvignon 1%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Toonaagevend domein in Saumur maar levert deze rode niet als Saumur af. Houdt zich niet helemaal aan de regeltjes. Voegt bijvoorbeeld een spatje van de regiovreemde druif cabernet sauvignon toe. Zouden er meer moeten doen. Wat een geweldige wijn. Op-en-top cabernet franc maar dan zonder de soms aanwezige moppertannines. Frank en vrije franc. Bramenbitters. Schaduwkersen. Best best. Zoete paprika. Kordate zuren en laurier. Duivenborstjes in het donker grijpend.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80