Château de Fosse-Sèche, La Réserve du Pigeonnier

Een elegante wijn met een intense mineraliteit. Rijp en rijk met sappig bramen- en kersenfruit eenlicht getoast karakter, tonen van drop en olijven en een aangename kruidigheid. Zowel rond, geconcentreerd en stevig als puur, fris en verfijnd; deze wijn kent een prachtige balans en complexiteit. De wijn rijpt gedurende één jaar in eivormige tanks.

Lees meer

Château de Fosse-Sèche, La Réserve du Pigeonnier

102.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Dit wijnhuis, gelegen bij Saumur in de Franse Loire-streek, werkt compleet biodynamisch. Van de 45 hectare is 2/3 gereserveerd voor de natuur, om de biodiversiteit te stimuleren. Naast wijnstokken zijn er daarnaast ook veel bloemen, insecten en vogels te vinden. Van de overige 15 hectare is 8 hectare beplant met cabernet franc, 1 hectare met cabernet sauvignon en 6 hectare met chenin blanc. Elk jaar brengt dit huis de cuvées "Arcane" (wit) en "Eolithe" (rood) uit, de overige cuvées worden enkel in de beste jaren gemaakt. 

De zeer arme bodems van het terroir van tufsteen leveren wijnen op met een prachtige mineraliteit. Sinds een aantal jaren gebruikt het huis geen hout meer voor de opvoeding van de wijnen om de expressie van het terroir volledig tot uitdrukking te laten komen. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van beton, dat geen smaak afgeeft aan de wijn. De wijnmaker omschrijft zijn wijnen als puur, simpel en complex tegelijk. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met een fantastisch bewaarpotentieel.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2045
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Saumur
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 100%
Alcohol: 12, 13
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80