Château de la Commanderie Dubbele Magnum

Een klassieke wijn. Zwart fruit, tabak en leer in zowel geur als smaak. Een wijn met een zekere voornaamheid en geliefd bij vele consumenten. Terecht, want de eigenaar van het wereld vermaarde Château Petrus bezit ook deze wijngaarden en zijn équipe is verantwoordelijk voor deze voortreffelijk gemaakte Lalande-de-Pomerol. Een 'grand seigneur' met een lang bewaarpotentieel.

Lees meer

3 liter
Château de la Commanderie Dubbele Magnum

116.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
3 liter

Omschrijving

Ten noorden van Pomerol vinden we de wijngaarden van Château de la Commanderie, de vaandeldrager van Lalande-de-Pomerol. De wijn is met veel passie en deskundigheid gemaakt door de wijnmaker van Château Petrus. Château de la Commanderie is terecht fier op zijn naam en geschiedenis. 

In de XIIe eeuw verleenden de Ridders van Sint Jan van Jeruzalem er huisvesting aan de bedevaarders op weg naar Sint Jakob van Compostella. Ze hadden als taak de routes te beschermen tegen de overvallen van roversbendes. Al vele jaren importeren wij deze fraaie Bordeaux en met veel succes. 

Château de la Commanderie wordt door zowel particulieren als de topgastronomie ieder jaar weer volop geprezen. De uitgelezen ligging van de wijngaard in de vallei van de Isle en de aanplant van de gebruikte druivenrassen merlot (85%) en cabernet sauvignon (15%) zorgen jaarlijks voor een zeer fijne, karaktervolle wijn. Deze soepele en romige wijn is niet alleen zacht en aangenaam in de mond maar heeft ook een heerlijke finale die je lang bijblijft.

Details

Drinkbaar vanaf: 2018
Formaat: Dubbele Magnum (3 liter)
Houdbaar t/m: 2028
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Substreek: Lalande-de-Pomerol
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2015
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 15%, Merlot 85%
Alcohol: 12,5, 14
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80