Château de la Commanderie Dubbele Magnum

Één van onze oudste kroonjuwelen met misschien ook nog wel het meest betoverende etiket uit ons assortiment. Een klassieke wijn. Zwart fruit, tabak en leer in zowel geur als smaak met een lang bewaarpotentieel. Een voortreffelijk gemaakte Lalande-de-Pomerol met een zekere voornaamheid en geliefd bij vele consumenten. Het équipe van Ets. JP Moueix uit Libourne, tevens verantwoordelijk voor de creatie van de iconische Pomerols als Château La Fleur-Pétrus, Hosanna en Trotanoy, verzorgt het vinificatieproces van deze 'grand seigneur'. Het illustreert eens te meer waarom de wijn al meer dan een eeuw lang een vaste waarde in ons assortiment is en altijd een uitstekende keuze voor de ware wijnkenner.

Lees meer

3 liter
Château de la Commanderie Dubbele Magnum

116.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
3 liter

Omschrijving

Ten noorden van Pomerol vinden we de wijngaarden van Château de la Commanderie, de vaandeldrager van Lalande-de-Pomerol. De wijn is met veel passie en deskundigheid gemaakt door de wijnmaker die behoort bij de familie Lafon. Château de la Commanderie is terecht fier op zijn naam en geschiedenis. 

In de XIIe eeuw verleenden de Ridders van Sint Jan van Jeruzalem er huisvesting aan de bedevaarders op weg naar Sint Jakob van Compostella. Ze hadden als taak de routes te beschermen tegen de overvallen van roversbendes. Al vele jaren importeren wij deze fraaie Bordeaux en met veel succes. 

Château de la Commanderie wordt door zowel particulieren als de topgastronomie ieder jaar weer volop geprezen. De uitgelezen ligging van de wijngaard in de vallei van de Isle en de aanplant van de gebruikte druivenrassen merlot (85%) en cabernet sauvignon (15%) zorgen jaarlijks voor een zeer fijne, karaktervolle wijn. Deze soepele en romige wijn is niet alleen zacht en aangenaam in de mond maar heeft ook een heerlijke finale die je lang bijblijft.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Dubbele Magnum (3 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Sauvignon 15%, Merlot 85%
Regio: Bordeaux
Substreek: Lalande-de-Pomerol
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2015
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5, 14
Drinkbaar vanaf: 2018
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80