Château Malescot Saint-Exupéry, 3ème Grand Cru Classé

In zijn jongere jaren kan de wijn licht overkomen maar na enige jaren kelderrijping komt er een verleidelijk parfum los en een zijdeachtige textuur waar weinig andere Margaux wijnen aan kunnen tippen. Barrique-opvoeding van 16 maanden waarvan 80% nieuw hout. De wijn wordt niet gefilterd.

Lees meer

92
Château Malescot Saint-Exupéry, 3ème Grand Cru Classé

55.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
92

Omschrijving

Château Malescot St-Exupéry ligt in het hart van Margaux. Het wijnhuis heeft 28 hectare aan wijnstokken, hiervan ligt het overgrote deel gepositioneerd richting de rivier. Hier bevat de bodem grotendeels dikke lagen grind met een ondergrond van kalksteen en klei, wat zorgt voor een goede drainage. De huidige aanplant van druivenrassen is 50% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot. De wijngaarden zijn al sinds 1853 verdeeld in 111 kleine percelen waarbij elk perceel zijn eigen vinificatie ondergaat. Ze maken een frisse moderne stijl Margaux, wat inhoudt dat ze de malolactische omzetting deels in nieuwe eikenhouten vaten laten plaatsvinden, gevolgd door verdere rijping op 80% nieuw hout. Dit resulteert in een volle expressie van de jaargang, met tannines die ook jong al goed vrij soepel zijn.

Château Malescot St-Exupéry is eigendom van Jean-Luc Zuger, die in 1994 het wijngoed overnam van zijn vader, maar het Château dankt zijn naam aan twee voormalig eigenaren. Simon Malescot, koninklijk raadslid van het parlement van Bordeaux, en graaf Jean-Baptiste de Saint-Exupéry. Deze Troisème Grand Cru Classé is een prachtig glas Margaux en een aanrader voor de liefhebber.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 10%, Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 35%, Petit Verdot 5%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2007
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2012
Houdbaar t/m: 2025, 2028
Oogst: Handmatig

Scores

92
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80