Château Ollieux Romanis, ALBA Rosé

Deze rosé, die gevinifieerd wordt zoals een witte wijn, kent een perfecte harmonie in complexiteit en frisheid. Het terroir van dit gedeelte van Boutenac, met zijn mediterrane rode zandsteenbodem, geeft de wijn een heerlijke minerale expressie mee. Elk van de vervaardigde druivenvariëteiten is te onderscheiden in de smaak, gezamenlijk komend tot een verfijnd en levendig geheel met een prikkelende spanning. Aromatisch en fruitig, maar met voldoende subtiliteit.

Lees meer

9
90
Château Ollieux Romanis, ALBA Rosé

17.20

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9
90

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Type wijn: Rosé
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cinsault 40%, Grenache Gris 60%
Regio: Languedoc
Substreek: Corbières
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma De Cuvée Classique van Ollieux Romanis een DGH habitué. Prachtmateriaal permanent op hoog niveau presterend, en nota bene voor een vriendenprijs. En daar maak je vrienden mee. Alba, afkomstig van fruit uit Boutenac, het Wassenaar van Corbières, is de hogere lijn. Zet gelukkig de kwaliteitslijn ook net zo vastberaden door. Heeft alles in zich om ook vaste gast te worden. Eentje die we zodoende graag binnen hebben. Beschaafd, zuidelijke elegantie goed geluimd, zachte stem, prettig geurend.
90
Decanter Lush lemons and fragrant orange rind on the nose, leading to an open, full-bodied palate full of fresh grapefruit, golden apples, and a touch of green herbaceousness. Fresh acidity and a light pithy grip make this a promising food pairing rosé, to try with crab salad, barbequed vegetables or fragrant Persian-style rice dishes.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80