Château Ollieux Romanis, Petit Fantet d'Hippolyte Blanc

Na de rode Petit Fantet ("klein kind") van Ollieux Romanis hebben we nu ook zijn witte broertje, een Vin Nature die met het grootste respect voor de natuur wordt gemaakt. Er worden geen fabrieksgisten gebruikt en de wijn wordt op lage temperatuur gevinifieerd. Hierdoor komen de fruitige aroma's van de druiven optimaal tot hun recht. De hoofddruiven van deze wijn, roussanne en marsanne, worden perfect rijp in het Mediterrane klimaat. Dit leidt tot aroma's van rijpe abrikoos en een licht exotische 'touch'. Dit wordt vergezeld door een aangename 'bite' dankzij een korte schilinweking.

Lees meer

Château Ollieux Romanis, Petit Fantet d'Hippolyte Blanc

12.00

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2023
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Corbières
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Grenache Blanc 25%, Marsanne 30%, Roussanne 35%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80