Christoph Edelbauer, Chardonnay

Deze charmante Oostenrijkse Chardonnay heeft verleidelijke aroma's van citrus, appel, peer en tropisch fruit, vergezeld door een zweempje honing. In de mond levendig en elegant. Een pure, veelzijdige wijn met een perfecte balans tussen rijp fruit en frisheid. Deze wijn met Bourgogne-allures wordt volledig biologisch gemaakt.

Lees meer

9+
Christoph Edelbauer, Chardonnay

17.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Christoph Edelbauer maakt sinds 2003 wijn in de regio Langenlois, midden in Kamptal. De Donau en de bossen zorgen ervoor dat de temperatuur hier niet te hoog wordt. De druiven worden volledig rijp dankzij het lange groeiseizoen en de koele nachten zorgen voor expressieve aroma's en frisheid. Het landschap van Langenlois is heuvelachtig en de bodem bestaat uit gneiss met daar bovenop een laag vruchtbare löss- en leemgrond. Deze bodem en dit klimaat vormen het perfecte terroir voor de kenmerkende witte wijnen uit Oostenrijk.

Duurzaamheid staat bij Edelbauer hoog in het vaandel, hij doet alles in harmonie met de natuur. Het Weingut werkt geheel biologisch en hecht veel waarde aan de bodem en de biodiversiteit in de wijngaarden. Ze produceren zelf compost waarmee ze hun planten voeden en de kelders worden op milieuvriendelijke wijze gekoeld. Daarnaast gebruiken ze in al hun bedrijfsprocessen zo min mogelijk materialen. Zo hebben de flessen geen etiket, maar is de tekst er met zeefdruk opgezet. De 12 hectare wijngaarden liggen op hellingen en dragen de namen Neuberg, Spiegel, Haasel, Steinhaus en Käfertal. 65% is beplant met witte druiven. Niet alleen de klassieke Kamptal-variëteiten Grüner Veltliner en Riesling staan aangeplant, maar ook Chardonnay en de blauwe druiven Zweigelt en Pinot Noir. De opbrengsten worden laag gehouden om wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit te maken.

Ian Cauble, Master Sommelier schrijft dan ook het volgende: "Weingut Christoph Edelbauer is the complete package: Topflight terroir, an exceptionally charismatic winemaker, gorgeously designed bottles and of course, wines of undeniable pedigree and character. It's no surprise that these are some of the hottest wines in Austria".

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Oostenrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Niederösterreich
Substreek: Niederösterreich
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Sommige lezers herinneren ze zich vast nog wel. De chardonnays van de jaren 80. De rijke chardonnays. De chardonnays met hout. De tijd dat een chardonnay pas wat voorstelde als hij evenveel alcohol als een krat wodka had en geurde naar een omgezaagd regenwoud. Daarna kwam de tijd van de ‘unwooded’ chardonnay. Geen hout, minder alcohol. Fijn en fruitig. Christoph Edelbauer laat u kennismaken met een nog weer andere stijl. Chardonnay op z’n Oostenrijks. Rank en slank. Druivig, fijn van zuren, licht kruidig, voorjaarsfris. Chardonnay die smaakt naar z’n herkomst, z’n wijngaard, z’n terroir. Rank als de beste grüner veltliner, vol gul fruit, met in de afdronk herinneringen aan slanke witte bourgogne. Met een vleug edelweiss in het bouquet.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80