Clos de la Barthassade, Les Gravettes Magnum

Een divers en prikkelend assortiment aan aroma's vult het glas met volfruitige tonen van kers en braam, een hint van chocolade en kruidige tonen met een vleugje olijf en balsamico. Rijk en vol in in de smaak, maar met behoud van zijn elegantie. Mooi geïntegreerde tannines vinden hun weg, ondersteund door een subtiele mineraliteit. De wijn rijpt 15 maanden in demi-muids, barriques en betonnen, eivormige cuves.

Lees meer

1,5 liter
9
Clos de la Barthassade, Les Gravettes Magnum

32.95

Aanbieding 43.75
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
9

Omschrijving

Na het behalen van een diploma in wijnbouw gingen Guillaume en Helene Baron aan het werk bij verschillende gerenommeerde wijndomeinen, zoals Sylvain Pataille, Domaine de la Pousse d’Or en Trévallon. In 2013 was het tijd voor een eigen domein en streken zij neer in Aniane, in het hart van Terrasses du Larzac, in de Languedoc. 

Een uitstekende appellatie én  aantrekkelijk voor jonge, startende wijnmakers. Een logische keuze vond het stel; met het brede scala aan terroir, de opvallende schoonheid van het gebied en de potentie om er kwaliteitswijnen te maken met veel expressie waarin frisheid en rijkdom samenkomen. In 2014 werd de productie van hun eerste millésime realiteit. De wijngaarden van het domein Clos de La Barthassade beslaan zo’n 11 hectare, gelegen in de gemeenten Montpeyroux, Jonquières en Saint-Saturnin en worden gecultiveerd volgens de biologische en deels volgens biodynamische principes. 

Er wordt zoveel mogelijk manueel gewerkt om de plant en bodem zo min mogelijk aan te tasten. Het terroir spreekt in de wijnen, die expressief en vol puur fruit zijn, maar daarnaast ook een bijzondere elegantie en balans kennen. Een prachtdomein met een geweldige potentie.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Houdbaar t/m: 2027
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Terrasses du Larzac
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Cinsault 30%, Grenache Noir 55%, Syrah 15%
Alcohol: 14
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Fijn opgeleid, de wijnbazen van Clos de la Barthassade. Op de vingers en in de vaten gekeken bij de natuurvrienden van Sylvain Pataille, Domaine de la Pousse d’Or en Trévallon. Tja, en dan ga je zelf ook niet lopen kliederen. Proef onder andere hun Pur C maar. Een verrukking zonder dat Sergio Herman zich er tegenaan heeft bemoeid. En dan deze Les Gravettes. Opgevoed op onder andere demi-muids, barriques en eivormige cuves van beton. Kortom, kosten noch moeite. Moeite waard? Moeite waard. Veel, donker fruit. Chocoladetoets. Zwarte olijf. Peperpuntje. Weldadig sap. Fijne zuren. Vol, veel en rijk en toch o zo elegant.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80