Corbières - Ollieux Romanis "Cuvée Prestige" Rouge & Blanc

Voor wie niet kiezen kan, of wilt natuurlijk. De diepdonkerrode Corbières Prestige geurt naar klassiek cassisfruit. De smaak is gul, vriendelijk en voorzien van een zwoele finale. De Cuvée Prestige Blanc is een aromatische wijn waarin exotisch fruit als banaan met de geur van witte bloemen het glas vult. Spannend, fris en met een intense afdronk. Feestelijk duo.

Lees meer

Corbières - Ollieux Romanis "Cuvée Prestige" Rouge & Blanc

47.05

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Château Ollieux Romanis ligt in de streek Corbières in de Languedoc, net ten zuiden van Boutenac; één van de weinige Cru’s in de regio. Het domein kent een rijke geschiedenis. In de Romeinse tijd heeft het eerst als boerderij voor o.a. granen en olijven gefungeerd, waarna in de 11e eeuw de eerste wijnstok werd geplant. Tegenwoordig is het eigendom van de familie Bories, die zich zo'n 200 jaar geleden in de streek heeft gevestigd. 

Pierre Bories wordt bijgestaan ​​door wijnmaker Jean-Pierre Amiques. Er zijn een aantal zeer interessante en ongewone bodemsoorten te vinden op het domein, waaronder mediterrane rode klei, zandsteen en puddingsteen. Naast de druiven carignan, cinsault, grenache noir, syrah, marsanne en roussanne, cultiveren de Bories ook sauvignon blanc, grenache blanc, grenache gris, merlot en mourvèdre. Er wordt ook een Vin-de-Pays-label op instapniveau geproduceerd: Capucine. Ollieux Romanis werkt momenteel aan een volledig organische status, waarbij herbiciden en pesticiden eind jaren negentig zijn verdwenen. 80% van de oogst gebeurt handmatig, wat uitzonderlijk is voor een dergelijk groot landgoed (130 hectare).

Details

Type wijn: Geschenken
Formaat: Geschenken
Regio: Languedoc
Substreek: Corbières
Jaargang: 2020
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 0, 12,5
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 0, 2024
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80