Domaine Bohrmann, Meursault "Meix Chavaux" Magnum

In één van de beroemdste wijnstreken van de wereld, waar de Chardonnay-druif zich van zijn beste kant laat zien, maakt de Belgische Sofie Bohrmann een voortreffelijke volle en romige Meursault. Je zou kunnen zeggen een beetje old school. De trend om wijnen te maken met een hoge mineraliteit wordt niet overal in de Meursault toegepast. Dat vleugje boter maakt hem zo herkenbaar en voor velen zo gewenst. Dit is er zo één.

Lees meer

1,5 liter
Domaine Bohrmann, Meursault "Meix Chavaux" Magnum

126.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter

Omschrijving

Sofie Bohrmann is een Belgische met passie. Een passie voor het Bourgondische leven en daar hoort wijn bij. Ze geniet van wijn, gastronomie en goed gezelschap en wij hebben haar in ons hart gesloten. Haar wijnen zijn genereus en rijk van smaak. Drink een glas met Sofie en je weet waarom haar wijn zo gewild is. 

Ze is ook ambitieus. Haar grote wens was wijn maken in Frankrijk en Meursault moest het worden; een gemeente met grote namen. Bijzonder is het feit dat haar wijngaarden grenzen aan die van de fameuze wijngaarden van het Domaine Comtes Lafon, een van de allerbeste producenten in de gemeente Meursault. Als het maar even kan investeert ze in nieuwe wijngaarden en technieken. 

Zo ligt de kelder inmiddels vol met bijzondere fusten van 500 liter in plaats van vaten van 225 liter. De wijn behoudt hierdoor meer fraîcheur. Saillant is de keuze voor Oostenrijks hout i.p.v. Frans eiken. Oostenrijks hout bevat een fijnere nerf wat resulteert in een verfijndere structuur. Sinds de oogst 2010 filtert Sofie haar wijnen niet meer. Een ondernemende dame in de door mannen gedomineerde wijnwereld. Ook haar Crémant de Bourgogne is een feest om te drinken. Met trots vertegenwoordigen wij haar exclusief op de Nederlandse markt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Meursault
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2019
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 10-12˚
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kleikalksteen
Vinificatie: Langzame pneumatische persing, alcoholische vergisting met natuurlijke gisten. Rijping in Frans en Oostenrijks houten vaten van 228 en 500 liter, waarvan 15-20% nieuw, gedurende 12 maanden.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80