Domaine Bohrmann, Meursault "Vireuils"

"Les Vireuils" is een klein plot met wijnstokken van ca. 45 jaar oud. De neus is charmant met witte bloemen, citrus en een mooie kruidigheid. In de mond kent de wijn een mooie mineraliteit en frisheid. De wijn krijgt 12 maanden rijping op Frans en Oostenrijks hout, waarvan maximaal 15% nieuw.

Lees meer

Domaine Bohrmann, Meursault "Vireuils"

56.45

Niet langer beschikbaar

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Sofie Bohrmann is een Belgische met passie. Een passie voor het Bourgondische leven en daar hoort wijn bij. Ze geniet van wijn, gastronomie en goed gezelschap en wij hebben haar in ons hart gesloten. Haar wijnen zijn genereus en rijk van smaak. Drink een glas met Sofie en je weet waarom haar wijn zo gewild is. 

Ze is ook ambitieus. Haar grote wens was wijn maken in Frankrijk en Meursault moest het worden; een gemeente met grote namen. Bijzonder is het feit dat haar wijngaarden grenzen aan die van de fameuze wijngaarden van het Domaine Comtes Lafon, een van de allerbeste producenten in de gemeente Meursault. Als het maar even kan investeert ze in nieuwe wijngaarden en technieken. 

Zo ligt de kelder inmiddels vol met bijzondere fusten van 500 liter in plaats van vaten van 225 liter. De wijn behoudt hierdoor meer fraîcheur. Saillant is de keuze voor Oostenrijks hout i.p.v. Frans eiken. Oostenrijks hout bevat een fijnere nerf wat resulteert in een verfijndere structuur. Sinds de oogst 2010 filtert Sofie haar wijnen niet meer. Een ondernemende dame in de door mannen gedomineerde wijnwereld. Ook haar Crémant de Bourgogne is een feest om te drinken. Met trots vertegenwoordigen wij haar exclusief op de Nederlandse markt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2019
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 13,5
Serveertemperatuur: 10-12˚
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kleikalksteen op kalk-moederrots
Vinificatie: Langzame pneumatische persing, alcoholische vergisting met natuurlijke gisten. Rijping in Frans en Oostenrijks houten vaten van 228 en 500 liter, waarvan 15-20% nieuw, gedurende 12 maanden.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80