Domaine Clau de Nell, Cabernet Franc

De biodynamische wijn kent een complex en gelaagd smaakpalet met zowel rijp rood als zwart fruit, florale en aardse tonen, subtiele houtinvloeden, fraîcheur en een kruidig randje. Sappig en elegant, doch met stevige tannines en een textuur die met de tijd wint aan zachtheid. Levendig en in balans. De wijn rijpt 12 maanden op oude Bourgogne-vaten en 6 maanden op RVS.

Lees meer

Domaine Clau de Nell, Cabernet Franc

30.00

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In 2000 kochten Claude en Nelly Pichard het domein en doopten het om tot Clau de Nell. Het tweetal werkte reeds biodynamisch en kwam hierdoor in contact met Anne-Claude Leflaive en haar man Christian Jacques, die hun kennis en ervaring van biodynamische wijnbouw deelden met andere jonge, idealistische wijnmakers. Het domein kreeg het financieel moeilijk in 2008, waarna Anne-Claude en Christian het domein, met al zijn potentieel, besloten over te nemen. Na één jaar samenwerking besloten Claude en Nelly het bedrijf te verlaten. 

Sinds 2009 heeft Sylvain Potin, ook zeer bedreven in de biodynamische leer, de dagelijkse leiding over het domein. Christian Jacques staat nog steeds aan het hoofd van het domein en na het overlijden van Anne-Claude Leflaive in 2015, heeft ook dochter Claire Leflaive zich gevoegd bij het team. Domaine Clau de Nell ligt in Ambillou Château, in het departement Main-et-Loire in de Loirestreek. De 12 hectare aan wijngaard liggen aan één stuk en worden omringt door bossen en velden, zeer bevorderlijk voor de biologische wijnbouw. 
De bodem bestaat uit klei, vuursteen en tufsteen en is beplant met 5 hectare cabernet franc, 3 hectare grolleau, 3 hectare chenin blanc en 1 hectare cabernet sauvignon. Op het hoogste punt bereikt het perceel een hoogte van 101 meter boven zeeniveau. De natuur staat centraal; deze respecteren en zijn gang laten gaan en weten en begrijpen wat er dan gebeurt. Het terroir en de vintage laat Sylvain Potin optimaal tot hun recht komen in de wijnen. Unieke, vooruitstrevende en pure wijnen van een domein met een bijzonder verhaal.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2027
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Anjou
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 100%
Alcohol: 14
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80