Domaine Cosse-Maisonneuve, Le Combal

De Malbecdruif wordt in Cahors ook wel Cot genoemd en geeft over het algemeen fors gestructureerde wijnen met veel body. In tegenstelling tot veel Argentijnse soortgenoten is deze Le Combal een elegante verleider met veel rijp zwart fruit, licht geparfumeerd en bijzonder elegant van samenstelling. Fluweelzacht in de mond zonder verlies van kracht. Fris, levendig, geen moment log en met een aangename lengte. Heel belangrijk voor de makers; Biologisch gecertificeerd.

Lees meer

9
Domaine Cosse-Maisonneuve, Le Combal

15.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Cahors is een gemeente in het departement Lot met een unieke ligging op gelijke afstand van zowel de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee en de Pyreneeën. De zeer getalenteerde wijnmakers Matthieu Cosse en Catherine Maisonneuve bewerken sinds 1999 15 ha wijngaard die als het ware boven de rivier de Lot “hangen”. Catherine Maisonneuve heeft haar strepen als wijnmaker eerst verdiend bij Léoville Las Cases en Clos Rougeard. Flora en fauna zijn van zeer grote waarde in hun filosofie van het wijn maken.

De wijnen zijn dan ook biodynamisch gecertificeerd. Het Domaine Cosse-Maisonneuve wordt gezien als de toekomst van de appellatie Cahors. Alle wijnen hebben een indrukwekkende diepte en mineraliteit en een groot bewaarpotentieel. Beter kan het bijna niet worden in deze schitterende middeleeuwse gemeente waar de tijd lijkt stil te staan en een glas Cahors je het jachtige leven van de stad doet vergeten.

Details

Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Land: Frankrijk
Regio: Sud-Ouest
Substreek: Cahors
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Malbec 100%
Alcohol: 13, 14,5
Oogst: Handmatig

Scores

9
Harold Hamersma Over de 2013 noteerden we ooit: 'Junior cultwijn.' En die bleek echter niet voor een kleintje vervaard. Serieus materiaal. Ook die fijne, aardse geuren van gezonde dierenpoep, mest uit de tijd dat boeren nog aan hun pijpje trokken, de zon nog geen bedreiging vormde en poolkappen niet wensten te smelten. Verrukkelijk, rijk, gulzig rood met een aangenaam donker randje. 'Het nieuwe Cahors bevecht zijn nieuwe plek' schreven we toen. Inmiddels gevestigd.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80