Domaine Daniel Bouland, Morgon "Delys" Vieilles Vignes Jéroboam

Een zeer verleidelijke wijn met een 'velvety' structuur en een prachtige concentratie. Fris en crisp in de aanzet, met dat kenmerkende knappende paarse fruit als kersen, pruimen en bramen. Prachtige balans tussen het fruit, de frisse tonen en de rijpe tannines. Dit is met recht een Cru uit de Beaujolais!

Lees meer

3 liter

Niet voor export

94
Domaine Daniel Bouland, Morgon "Delys" Vieilles Vignes Jéroboam

84.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
3 liter

Niet voor export

94

Omschrijving

Daniel Bouland behoort tot het selecte gezelschap van "rising stars" in de Beaujolais. Zijn als weergaloos mooi omschreven Morgon, door internationale wijncritici geroemd om zijn "old school" wijnmaken, wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven van zeer oude gamay-stokken in de lieux-dits (dorpsdeel/gehuchtje) Douby, Côte de Py en Delys. 

Daniel maakt wijn voor de toekomst en adviseert vijf jaar opleggen om de intensiteit en minerale nuances volledig in het glas tot uiting te laten komen. Geen kunstgrepen, de druif is voor hem het ruwe materiaal. Kleine rendementen, geen filtratie, geen houtopvoeding, Beaujolais in zijn puurste en meest energieke vorm.Het Franse wijntijdschrift La Revue des Vins de France prijst Daniel Bouland vanwege de veertig jaar die hij al actief is aan de top van de Beaujolais. 
Nu zijn pensioengerechtigde leeftijd dichterbij komt, hopen we dat dochter Mélanie het stokje met succes van hem kan overnemen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Dubbele Magnum (3 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Gamay 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Morgon
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig

Scores

94
Robert Parker The 2021 Morgon Les Delys Vignes plantées en 1926 is deep and brooding, unwinding in the glass with aromas of wild berries, cherries, exotic spices, cracked black pepper and vine smoke. Medium to full-bodied, layered and concentrated, with lively acids, powdery tannins and a long, resonant finish, it represents a terrific achievement from Bouland.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80