Domaine Decelle & Fils, Chorey-Lès-Beaune Les Poiriers Rouge

Een heerlijk zachte en ronde wijn met soepele, mooi geïntegreerde tannines. Veel vers rood bessenfruit, subtiel ondersteund door 14 maanden rijping in eikenhouten vaten. Zeer geschikt om jeugdig te drinken.

Lees meer

Domaine Decelle & Fils, Chorey-Lès-Beaune Les Poiriers Rouge

38.40

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Domaine Decelle & Fils is gelegen in een historisch 19e-eeuws pand in Nuits-st-Georges. In de gerestaureerde kelders vindt men zowel de modernste technieken als traditionele Bourgondische houten vaten. Het domein beslaat 8 hectare aan wijngaard, verdeeld over een mozaïek van 15 verschillende percelen, waarvan 75% is beplant met pinot noir en de overige 25% met chardonnay. Na ervaring opgedaan te hebben in Roussillon, Bordeaux en de Rhône wilde Olivier Decelle het fantastische potentieel van de terroirs in Savigny, Chorey, Beaune en de Hautes-Côtes de Beaune in de schijnwerpers zetten.

Het terroir is rijk aan klei en kalksteen en de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoog en ze kennen een grote genetische diversiteit. Binnen de verschillende percelen laten de chardonnay en pinot noir dan ook verscheidene karaktertrekken zien. De wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en de wijnen zijn sinds 2010 dan ook biologisch gecertificeerd. Het domein streeft naar het produceren van unieke wijnen met een zo puur mogelijke weerspiegeling van de percelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Chorey-Lès-Beaune
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2018
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2021
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80