Domaine des Comtes Lafon, Monthélie-Les Duresses 1er Cru

Dominique Lafon heeft ruim 1 hectare wijngaard in Monthélie Les Duresses, op de zuid-oostelijke helling. Zijn domein maakt rode wijnen die speels, soepel, zeer elegant en vooral fruitig zijn maar wel met een indrukwekkende finale. Deze rode wijn heeft het allemaal. De Monthélie zingt als het ware in het glas en geeft heel veel plezier.

Lees meer

Niet voor export

90
Domaine des Comtes Lafon, Monthélie-Les Duresses 1er Cru

63.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

90

Omschrijving

Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. 

Bijkomend voordeel is het feit dat zijn kelders tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne behoren. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter. 

Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.

Details

Bodemsoort: Rood/bruine  kalksteen aan de onderkant, witte kalksteen aan de bovenkant.
Zuurtegraad: 3,9 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2017
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2028
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Monthélie
Landbouw: Biodynamisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2014
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Restsuikers: 1,4 gr/l
Serveertemperatuur: 16°
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
Vinificatie: na de pluk worden de druiven onsteeld en gekoeld tussen de 12-15 graden. Fermentatie van 4-6 dagen en maceratie van 15-20 dagen, 1 of 2 keer per dag onderdompelen. Rijping in Franse barriques.

Scores

90
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80