Domaine Famille Paquet, Saint-Véran "Les Cras"

Aroma's van peer en acacia, honing en een licht gebrande bijna omfloerste smaak van amandelen en boter zijn de kenmerken van deze perfect gemaakte Saint Véran. De alcoholische en malolactische gisting geschiedt op barriques waarvan 10% nieuw is. Daarna blijft de wijn afhankelijk van het jaar circa 9 maanden op zijn lie rusten met een regelmatige bâtonnage (=omroeren van de most).

Lees meer

Domaine Famille Paquet, Saint-Véran "Les Cras"

25.25

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In 1980 begonnen Jocelyne en Michel Paquet Domaine des Valanges in Davayé, een dorpje in de het zuidelijkste gedeelte van de Bourgogne; de Mâconnais. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op zuidelijke hellingen met een bodem die voornamelijk uit kalk met wat klei bestaat. Dit draagt bij aan de minerale expressie van de wijnen. Het domein, dat initieel zo’n 6 ha besloeg, genereerde al gauw bekendheid, voornamelijk vanwege hun Saint-Véran-wijnen. 

Door de jaren heen gaven Jocelyn en Michel hun liefde en passie voor het domein en het vak door aan hun drie zoons; Jean-Baptiste, Mathieu en Camille. Het wijngaardareaal breidde zich verder uit (12 ha) binnen de verschillende subregio’s van de Mâconnais en in 2016 namen de drie broers het familiedomein officieel over. Camille is verantwoordelijk voor de wijngaarden en het wijn maken en Mathieu en Jean-Baptiste richten zich op de verkoop en marketing. 

Ze hebben erg veel oog voor verbeteringen en steken veel werk en energie in de ontwikkeling van het domein met als doel om toegankelijke Bourgogne-wijnen van uitstekende kwaliteit te kunnen aanbieden. Momenteel werken zij hard aan een biologische certificering van hun wijnen, oogstjaar 2021 zal als eerste oogstjaar met certificering op de markt komen. Sinds 2019 gaat het domein verder onder een nieuwe naam: Famille Paquet. Daarnaast heeft Mathieu Paquet ook nog een eigen label onder zijn eigen naam. Hiervan vertegenwoordigen wij met plezier de Bourgogne Chardonnay op de Nederlandse markt.

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Saint Véran
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2019
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80