Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet

De druiven van 7 verschillende percelen gaan in de Puligny Montrachet Village. De belangrijkste zijnles Brelances en les Tremblots. De totale oppervlakte komt op 4.64 ha. De druivenstokken aan de kantvan Chassagne geven dichtheid en kracht; diegene van de Meursault-kant mineraliteit en floraletonen. Dit samen combineert tot een complexe wijn, wat ongewoon is voor een village. Er wordt slechts 15 tot 20% nieuw hout gebruikt. Dit leidt tot een elegante wijn met een lichte nootsmaak, een heerlijk frisse balans en intense fruittonen.

Lees meer

Niet voor export

91
Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91

Omschrijving

Domaine Leflaive; al 300 jaar present en toonaangevend in de Bourgogne. Opgericht op 20-jarige leeftijd door Joseph Leflaive met 5 hectare in Puligny-Montrachet en door de eeuwen heen uitgegroeid tot een prestigieus begrip in de gehele wijnwereld. Het was kleindochter Anne Claude Leflaive die onder haar bezielende leiding het domein in 1997 de status van honderd procent biodynamisch wijngoed bezorgde.

Helaas overleed zij in 2015 op slechts 59-jarige leeftijd. Sindsdien staat Brice de la Morandière, achterkleinzoon van oprichter Joseph Leflaive aan het roer. In 2016 is Domaine Leflaive nog verder verrijkt met de komst van Pierre Vincent als  regisseur, die in de 10 jaar daarvoor ruimschoots zijn sporen heeft verdiend bij het eveneens biodynamisch werkende Domaine de la Vougeraie. Pierre Vincent heeft op meesterlijke wijze Anne-Claudes respect voor de natuur en haar filosofie van het biodynamische wijn maken weten te vertalen in de hedendaagse wijnen van Domaine Leflaive. Domaine Leflaive bezit wijngaarden in de Grand Cru's Montrachet, Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet en de Premier Cru's Puligny-Montrachet en Meursault.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Witte Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Puligny Montrachet
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

91
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80