Domaine Les Hautes Terres, Louis

Deze biologische wijn heeft een zeer aangename neus met een mineraal karakter. De bloemige frisheid van de chenin blanc en het rijpere, gele fruit van de chardonnay vinden een perfecte balans. Een pure en levendige wijn met tonen van rijpe kweepeer en abrikoos en een verrassende frisheid. Rond en vol doch elegant, met een subtiel vleugje toast. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in demi-muids.

Lees meer

9+
Domaine Les Hautes Terres, Louis

20.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+

Omschrijving

Aan de voet van de Pyreneeën in de Vallée de l’Aude aan de grens van de Languedoc ligt Domaine Les Hautes Terres. Het domein ligt in Roquetaillade in het arrondissement Limoux en is in handen van Gilles Azam en Geneviève de Groot. Gilles Azam, geboren in het dorp, kocht er in 2000 zijn eerste wijnstok en bouwde het domein, samen met Geneviève, door de jaren heen uit tot de huidige 13 hectare. Er wordt vakkundig gespeeld met het verschil in ligging en hoogte van de wijngaarden in combinatie met de keuze voor de druivenvariëteit. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en kennen allemaal een opvallende levendigheid door de invloed van de hoge ligging van de wijngaarden.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Smaak: Intens en Romig
Jaargang: 2021
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Handmatig

Scores

9+
Harold Hamersma Voorzover Limoux, daar in Zuid-Frankrijk, bekend is, is het van z’n schuimwijn. Geneviève de Groot en Gilles Azam maken een verrukkelijke. Maar ook met wit zonder prik kunnen ze uit de voeten.

In deze eigenwijze witte wijn hebben ze zelfs druif chenin weten te temmen. Druif chenin - in Zuid-Afrika berucht onder de naam droe steen, maar oorspronkelijk afkomstig van de oevers van de Loire, waar hij al meer dan 1200 jaar voor lastige maar vorstelijke witte wijnen zorgt, is een lastpost. Moeilijk in het gareel te brengen. Maar lukt dat, dan heb je ook wijn om diep voor te buigen.

Veel fruit, complex, diepgaand, maar ook stroef en tegenstribbelend. Slechts de beste wijnmakers weten dat eigengereide kantje van z’n karakter wat in te binden, terwijl ze toch de artistieke kanten van het cheninkarakter vrijheid van expressie geven.

Hier schittert chenin onder de bezielende leiding van Geneviève en Gilles, en met wat medewerking van wat chardonnay en een degelijke opvoeding op demi-muis, grote houten vaten. Geurend als een dure fruitmand, streng en nobel.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80