Domaine Les Hautes Terres, Maxime

Een levendige en geconcentreerde biologisch vervaardigde wijn gemaakt van malbec en merlot. De wijnstokken staan aangeplant 450 tot 650 meter boven zeeniveau. Rijke en volfruitige aroma's van van cassis, kers en een vleugje koffie en cacao. Stevig, maar zonder op souplesse en elegantie in te leveren. Een aangename fraîcheur en een mooie balans.

Lees meer

9-
Domaine Les Hautes Terres, Maxime

19.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Aan de voet van de Pyreneeën in de Vallée de l’Aude aan de grens van de Languedoc ligt Domaine Les Hautes Terres. Het domein ligt in Roquetaillade in het arrondissement Limoux en is in handen van Gilles Azam en Geneviève de Groot. Gilles Azam, geboren in het dorp, kocht er in 2000 zijn eerste wijnstok en bouwde het domein, samen met Geneviève, door de jaren heen uit tot de huidige 13 hectare. Er wordt vakkundig gespeeld met het verschil in ligging en hoogte van de wijngaarden in combinatie met de keuze voor de druivenvariëteit. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en kennen allemaal een opvallende levendigheid door de invloed van de hoge ligging van de wijngaarden.

Details

Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Land: Frankrijk
Regio: Languedoc
Substreek: Limoux
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig

Scores

9-
Harold Hamersma Verrukkelijk wit, mousserend en stil. Lees ook daar hoe Geneviève en Gilles Azam tegen biologisch wijngaardenieren aankijken. Rood blijft niet achter. Volle bak merlot en malbec, beide niet voor een kleintje vervaard. Diep donker fruit, een draai aan de koffiemolen, een chocoladeboontje ernaast, koel, compact en kordaat. Live life to the Max.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80