Domaine Paul Pillot, Chassagne-Montrachet Blanc Magnum

Wat een lekkere wijn is dit. De licht getoaste smaak vermengd met het fruit van peer, witte perzik en een amandel bittertje zorgt voor een heerlijke mondvullende smaak die minutenlang blijft hangen. De kleine broer van de beroemde buurman Puligny Montrachet met een geheel eigen karakter maar met duidelijke overeenkomsten. Een witte Bourgogne met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding die staat als een huis en weer eens duidelijk maakt dat dit deel van de Bourgogne de beste witte wijnen ter wereld voortbrengt.

Lees meer

1,5 liter
90
92
94
Domaine Paul Pillot, Chassagne-Montrachet Blanc Magnum

Op aanvraag

Op aanvraag
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
1,5 liter
90
92
94

Omschrijving

“Domaine Paul Pillot, vandaag een van de mooiste adressen in de Côte de Beaune, wordt sinds 2004 geleid door de jonge en dynamische Thierry Pillot. Karaktervol, elegant van textuur en verrukkelijk scherp, dit zijn prachtige witte Bourgognes... lezers moeten niet aarzelen om alle flessen te kopen die ze kunnen vinden." 

 -William Kelley, the Wine advocate 

Domaine Paul Pillot werd in 1900 opgericht door Jean-Baptiste Pillot, vatenmaker van beroep, die besloot zich fulltime op zijn wijnstokken te concentreren. Zijn zonen, Alphonse en Henri, volgden hem op na het einde van de Eerste Wereldoorlog, waardoor het bezit van het Domaine aanzienlijk toenam en ze hun eigen wijnen begonnen te bottelen. Henri's zoon Paul nam vervolgens het Domaine over in 1968 en verwierf meer prestigieuze wijngaarden in Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin. 

Tegenwoordig bezit het domein 13 hectare wijnstokken (4,5 in rood) en wordt het gerund door Paul's zoon Thierry, die begon te werken in 1999, voordat hij het fulltime overnam in 2004. Thierry is de 4e generatie die de teugels van dit legendarische landgoed op zich neemt en is een van de helderste sterren van Bourgogne. Onder Thierry is de focus volledig op de wijngaarden gelegd, met een discreet gebruik van nieuw hout en een non-interventionistische benadering in de kelder. Het resultaat zijn wijnen met een buitengewone finesse en smaakzuiverheid die de beste terroirs van Chassagne-Montrachet en Saint-Aubin perfect weerspiegelen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Magnum (1,5 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Chardonnay 100%
Regio: Bourgogne
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Alcohol: 13
Serveertemperatuur: 12˚
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei en kalksteen
Vinificatie: Traditionele vinificatie. De fermentaties gebeurt geheel op inheemse gisten. Rijping in houten vaten, waarvan het grootste deel niet nieuw is.

Scores

90
Robert Parker Aromas of orange oil, pear, freshly baked bread and nutmeg introduce Pillot's 2020 Chassagne-Montrachet Village, a medium to full-bodied, elegantly textural wine that's seamless and fleshy, with tangy acids and a mouthwateringly mineral finish.
92
Vinous The 2020 Chassagne-Montrachet Villages has a lovely nose, very pure with neatly integrated oak, scents of hazelnut, slithers of tinned peach and apricot. The palate is well balanced with a fine bead of acidity, saline and edgy with a mineral-driven finish that is more common within Premier Crus. Superb.
94
Decanter This is an elegant and stylish wine, with lemon-scented fruit but no lack of depth. It is produced from two parcels of 50-year-old vines that total a half-hectare in the Morgeot section on the southern border, including the lieux-dits Les Chaumes and Les Plantes Mornières. The grapes are lightly crushed before pressing, and fermented in primarily used casks to produce this delightful example. Among the best village-level Chassagnes out there.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80