Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Le Paradis"

"Le Paradis" is een plot met een bodem van kalkstenen kiezels, caillottes genoemd. Dit zorgt voor een verfrissende puurheid, mineraliteit en een kleine hint van ziltigheid in de wijn. De bodem is dieper en klei-achtiger dan die van Guigne-Chèvre en Chambrates. De wijn is rijk en levendig met aroma's van sappig wit fruit, florale tonen en een prachtige mineraliteit. Een aangename frisheid en een vleugje kruidigheid geven extra diepte aan deze harmonieuze en elegante wijn. De wijn rijpt 1 jaar sur lie, waarna hij nog 10 maanden houtopvoeding krijgt.

Lees meer

Domaine Vacheron, Sancerre Blanc "Le Paradis"

54.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Overgrootvader Maurice Vacheron startte ooit met het cultiveren van een aantal wijnstokken in Sancerre. Het was zijn zoon Jean die zich daadwerkelijk richtte op het produceren van wijn. Hij deed dit destijds al met veel oog voor de pure expressie van het terroir in de Sauvignon Blanc. Iets wat het domein hedendaags nog hoog in het vaandel heeft staan. De zonen van Jean, Denis en Jean-Louis, bouwden het domein verder uit en kenden daarnaast ook een belangrijke rol toe aan deaanplant van Pinot Noir. 

Vandaag de dag zijn het de twee neven Jean-Laurent en Jean-Dominique, zoons van Denis en Jean-Louis die het werk van de eerdere generaties voortzetten. Zij hebben het domein naar het huidige, zeer hoge, kwaliteitsniveau getild. De kelders bevinden zich in het charmante Sancerre, gelegen op een heuveltop. De wijngaarden liggen voornamelijk in het oosten van Sancerre; grotendeels op Silex bodems, en gedeeltelijk op een bodem van zachter kalksteen en klei. Op het domein wordt volledig biodynamisch gewerkt.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Sauvignon Blanc 100%
Regio: Loire
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13,5
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2028
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80