Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Godello

Godello is een Spaanse witte druif die oorspronkelijk uit Galicië komt. De beste witte wijnen uit Bierzo worden dan ook van deze druif gemaakt. De neus is verleidelijk met aroma's van citrus en tropisch fruit als guave en passievrucht, gevolgd door meer florale tonen en geuren van appel en peer en een vleugje honing bij en een duidelijke minerale toets. Dankzij de rijping op de lies van 6 maanden is de structuur in de mond ronder. Uitermate smakelijk, gebalanceerd en verfrissend. Deze wijn heeft de zilveren medaille gewonnen tijdens de Decanter World Wine Awards 2023.

Lees meer

9
Estévez Bodegas y Viñedos, Versos de Valtuille Godello

16.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

De Estévez-familie verzorgt al generaties lang wijngaarden in het prachtige wijnbouwgebied van Valtuille de Abajo, een klein gebied in Villafranca del Bierzo. Met behulp van de nieuwste technologieën streven ze ernaar om karaktervolle wijnen te maken, waarbij ze gebruikmaken van stokken die vaak al honderden jaren oud zijn.

De huidige eigenaar, Helios Estévez, is een bijzonder persoon met een opmerkelijke geschiedenis. Zijn overgrootvader, Ramón, verwierf stap voor stap de wijngaarden van geld dat hij verdiende in Brazilië. Helios’ vader, Antonio, werkte al op de wijngaard voordat hij tijdens de burgeroorlog verbannen werd. Deze wijngaard vormt nu het kloppende hart van de familiewijnmakerij.

In dit avontuur wordt Helios vergezeld door zijn vier kinderen, aan wie hij zijn liefde voor El Bierzo heeft doorgegeven. Sinds 2020 is César Márquez, een vooraanstaande wijnmaker en lid van de beroemde Pérez-familie uit Bierzo, toegetreden tot het team. Deze toevoeging van expertise verrijkt de wijnproductie en brengt een nieuwe dynamiek in  de eeuwenoude familietraditie van de Estévez-wijngaarden. Samen spannen ze zich in om voortreffelijke wijnen te creëren die de rijke geschiedenis en de unieke eigenschappen van het land weerspiegelen.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Godello 100%
Regio: Bierzo
Substreek: Bierzo
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2021
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Bodem met klei en zand op 400-600 meter hoogte.
Vinificatie: Na de handmatige oogst ondergaan de druiven een maceratie van 8 uur. Vergisting op lage temperatuur van 15 dagen. 6 maanden rijping op de lie.

Scores

9
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80