Fosse-Sèche "Panthalassa"

Het Domaine heeft met de vinificatie van deze wijn van 100% chenin blanc constant één doel voor ogen: het produceren van een grootse witte bewaarwijn. Door later te snoeien probeert men de cyclus van de wijnstok te verschuiven, waardoor de druiven minder te lijden hebben onder hittegolven vanaf half augustus. De oogst vindt pas in oktober plaats, waardoor de druiven bij zeer hoge rijpheid worden geoogst. Daarnaast zijn de druiven aangetast door Botrytis Cinerea, wat bijdraagt aan de complexiteit en het ongekende bewaarpotentieel van deze wijn. Nu al een pareltje, maar in de loop van de tijd wordt dit vloeibaar goud.

Lees meer

Fosse-Sèche "Panthalassa"

103.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Dit wijnhuis, gelegen bij Saumur in de Franse Loire-streek, werkt compleet biodynamisch. Van de 45 hectare is 2/3 gereserveerd voor de natuur, om de biodiversiteit te stimuleren. Naast wijnstokken zijn er daarnaast ook veel bloemen, insecten en vogels te vinden. Van de overige 15 hectare is 8 hectare beplant met cabernet franc, 1 hectare met cabernet sauvignon en 6 hectare met chenin blanc. Elk jaar brengt dit huis de cuvées "Arcane" (wit) en "Eolithe" (rood) uit, de overige cuvées worden enkel in de beste jaren gemaakt. 

De zeer arme bodems van het terroir van tufsteen leveren wijnen op met een prachtige mineraliteit. Sinds een aantal jaren gebruikt het huis geen hout meer voor de opvoeding van de wijnen om de expressie van het terroir volledig tot uitdrukking te laten komen. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van beton, dat geen smaak afgeeft aan de wijn. De wijnmaker omschrijft zijn wijnen als puur, simpel en complex tegelijk. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met een fantastisch bewaarpotentieel.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2045
Land: Frankrijk
Regio: Loire
Substreek: Saumur
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch, Natuurwijn
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2020
Druivensoort met percentage: Chenin Blanc 100%
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80