Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Grigio

Knisperend fris met aangename fruittonen van perzik en citrus. Op de achtergrond licht kruidig met hints van groene kruiden en nootmuskaat. Elegant, levendig en rond met een vleugje mineraliteit in de royale afdronk. De wijn rijpt na botteling nog 3 maanden in de fles. Bestel deze zomer 12 flessen Il Tralcetto Pinot Grigio van Italo Cescon en ontvang één van deze flessen helemaal gratis!

Lees meer

9-
Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Grigio

12.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon opgericht werd, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 was een keerpunt: op 6 november was er een grote overstroming in Piave, waardoor er opnieuw begonnen moest worden. In Roncadelle vonden ze een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met 3 glaasjes door de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Witte Wijn
Land: Italië
Regio: Veneto
Substreek: Roncadelle di Ormelle
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Pinot Grigio 100%
Alcohol: 12,5

Scores

9-
Harold Hamersma We vieren 65 jaar Italo Cescon dit jaar, opgericht in 1957. En de familie van toen is nog steeds de familie van nu. Inmiddels is de derde generatie aan het roer: Gloria, Graziella en Domenico. Eigentijds - of beter gezegd: hun tijd vooruit - sloot het trio zich al in 2005 aan bij het Organic Wine Project dat als motto heeft: "a choice of love and respect to have a better tomorrow". Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. En alsof dat niet al hard werken genoeg is sieren zij hun flessen ook nog met een stukje wijnstok, il tralcetto. Daarvoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze met de hand hoogstpersoonlijk met een kunstzinnig gevouwen lintje aan de flessen bevestigen. Mag dat ensemble dan toch in de glasbak? Zeker. Maar we zouden 'm eerst leegdrinken. Mooie pinot grigio namelijk. Perig, puntig en pikant. Veel energie, zweempje groen, veel wit fruit, fijne zuren en diepgang zelfs. Tref je niet vaak bij grigio's.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80