Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Noir

Een verfijnde en elegante neus met aroma’s van rood fruit en kruidige en florale invloeden. Rijk en vol, maar met tevens een zeer aangename frisheid en een subtiel ziltig mineraal karakter. Harmonieus en met een royale afdronk. De wijn rijpt 6 maanden in cementen tanks en na botteling nog 3 maanden in de fles.

Lees meer

9
Italo Cescon, Il Tralcetto Pinot Noir

14.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon opgericht werd, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 was een keerpunt: op 6 november was er een grote overstroming in Piave, waardoor er opnieuw begonnen moest worden. In Roncadelle vonden ze een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met 3 glaasjes door de Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Land: Italië
Regio: Veneto
Substreek: Roncadelle di Ormelle
Landbouw: Duurzaam
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Alcohol: 12,5

Scores

9
Harold HamersmaDomein van bijzonder driemaal wit (pinot grigio, chardonnay en manzoni bianco) en kek rood. Opgewekte pinot noir. Koel van karakter. Bergpruimen, kleine kersen, goede bitters, kordate zuren, lichtvoetigheid en een vrijuit wapperend handje bergkruiden. De jury van Decanter World Wine Awards noteerde 90 punten. We zien geen reden om achter te blijven. Helemaal als we ook de prijs in ogenschouw nemen.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80