Italo Cescon, Tesirare Grigioramato "Macerato"

“Macerato”, gedurende meerdere rondes rijpt de wijn in amfora’s, waarvan een korte periode met schilcontact. Zonder haast en zonder te forceren wordt gewacht tot de most zijn mooiste aroma’s prijsgeeft. Daarnaast krijgt deze ongefilterde wijn 4 maanden houtrijping. De wijn kent een prachtige oranje gloed en aroma’s van citrus, grapefruit en mandarijn, aangevuld met wat rijpe abrikoos. Op de achtergrond ontvouwen zich subtiele tonen van drop, mint en een mooie kruidigheid. Vol, fris en mineraal met een prachtige structuur en een pure expressie van druif en terroir.

Lees meer

9+
94
Italo Cescon, Tesirare Grigioramato "Macerato"

33.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9+
94

Omschrijving

Met trots presenteren wij u dit wijnhuis uit Veneto, Noord-Italië. Dit familiehuis bestaat sinds 1957, toen Italo Cescon in San Polo di Piave een knus en klein wijnhuis genaamd Enoteca di Italo Cescon oprichtte, waar gasten zich thuis voelden. Het jaar 1966 vonden ze in Roncadelle een nieuw thuis voor hun wijnen. 

In 1964 wonnen ze hun eerste gouden medaille met een wijn van druiven van een van de oudste wijnstokken van het huis. In 1980 werd het domein uitgebreid met wijngaard "La Cesura". Momenteel wordt Italo Cescon geleid door de derde generatie: Gloria, Graziella en Domenico. In 2005 sloten zij zich aan bij onderzoeksgroep "Organic Wine Project", "a choice of love and respect to have a better tomorrow". 

Sindsdien plukken zij letterlijk de vruchten van biologische landbouw. Hun wijngaarden staan op de beroemde caranto-bodem, die zorgt voor een subtiele hartigheid in hun onderscheidende Pinot Grigio's. Italo Cescon staat bekend om het stukje wijnstok dat hun flessen siert, "il tralcetto". Hiervoor gebruiken ze gesnoeide takken, die ze handmatig aan de flessen bevestigen. Hun wijn "MADRE" is in 2020 beloond met de maximale 3 glaasjes door Italiaanse wijngids Gambero Rosso.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Italië
Druivensoort met percentage: Pinot Grigio 100%
Regio: Veneto
Substreek: Roncadelle di Ormelle
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2019
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2022
Houdbaar t/m: 2026

Scores

9+
Harold Hamersma Pinot grigio in amfora-uitvoering. Aardewerk en daarna vier maanden eiken. Orangegrigio. Oranje zweem. Oranje gloed in de mond. Gedroogde sinaasappel. Mineralen en rokerigheid. Bitterzoet als donker roggebrood met zelfgemaakte marmelade. Umamibitters. Kruiderijen sluiten de rijen.
94
James Suckling
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80