Juan Carlos Sancha, Peña el Gato Colección Garnachas 2017

Een unieke collectie van zes verschillende Garnacha's, gemaakt door zes verschillende wijnboeren: Manolo López, Ruben Olarte, Fernando Martinez de Toda, Jacinto López, José Luis Martínez en Rubén Liquete. De druiven zijn afkomstig van zeer oude wijnstokken: meer dan 100 jaar oud. Een echt collector's item.

Lees meer

Juan Carlos Sancha, Peña el Gato Colección Garnachas 2017

126.00

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Bodega Juan Carlos Sancha verbouwt zijn druiven in Rioja Alta, een van de bekendste wijnregio's van Spanje. Het domein is gevestigd in de stad Baños de Río Tobía in Rioja Alta en wordt gerund door Juan Carlos Sancha, die naast wijnmaker ook een zeer gewaardeerde professor oenologie aan de wijnuniversiteit van La Rioja is. Hij cultiveert vijf hectare land langs de grens van D.O.Ca. Rioja, in de koelste zone van deze streek. Juan Carlos kiest ervoor om in zijn wijngaarden voornamelijk minderheidsvariëteiten zoals Tempranillo Blanco, Maturana Tinta en Maturana Blanca aan te planten. 

Dit zijn variëteiten die hij en zijn universitaire collega Fernando Martinez de Toda ontdekten, van de vergetelheid redden en vervolgens verder ontwikkelden. Hij is ook de enige in Rioja die geen blauwe Tempranillo heeft aangeplant. De wijngaarden zijn hoog gelegen in de koele Najerilla-vallei. Deze koelere locatie draagt ​​bij aan de hoge kwaliteit van de wijnen. Daarnaast kenmerkt de wijngaard zich door een zeer dichte beplanting (5.000 wijnstokken per hectare, uitzonderlijk voor wijngaarden in Rioja) en arme kalkrijke bodems. 

Deze factoren zorgen voor een geringe druivenproductie met als gevolg een hogere concentratie die bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen, net als de locatie van de wijngaarden op de zuidelijke heuvels en de hoge leeftijd van de stokken. Na onderzoek is gebleken dat deze meer dan 100 jaar oud zijn!

Details

Type wijn: Kennismakingsdoos
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Tinta 100%
Regio: Rioja
Substreek: Baños de Río Tobía
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2017
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2030
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80