La Pierre Ronde, Beaune Rouge "Les Bons Feuvres"

Deze rode Bourgogne wordt gemaakt van de pinot fin, een oude kloon van pinot noir met lage rendementen. De 0,3 hectare pinot fin is in 1979 aangeplant op de kleibodem van Ladoix, een minder bekend dorp in het uiterste noorden van de Côte de Beaune. De druiven worden 100% ontsteeld en de wijn rijpt 10 maanden op barriques, waarvan 10% nieuw. Dit alles leidt tot een Bourgogne met een donkerder fruitprofiel en die sappig, licht, verfijnd en elegant is. Een verborgen pareltje!

Lees meer

Niet voor export

La Pierre Ronde, Beaune Rouge "Les Bons Feuvres"

46.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

Omschrijving

Maison La Pierre Ronde, het geesteskind van Antoine Lepetit de la Bigne. Antoine is een veelzijdig persoon met een passie voor biologische en biodynamische wijnbouw in Bourgogne. Hij heeft zich al meer dan 15 jaar toegewijd aan het ondersteunen en begeleiden van wijnbouwers bij het ontwikkelen en succesvol maken van duurzame wijnbouwmethodes.

De reis van Antoine begon bij Domaine Leflaive in Puligny-Montrachet, waar hij maar liefst 8 jaar heeft gewerkt. Na het tragische verlies van Anne-Claude in 2015 besloot Antoine zijn eigen weg te gaan. In 2016 richtte hij zijn onafhankelijke biodynamische adviesbedrijf "La Pierre Ronde" op. Door zijn nauwe samenwerking met gedreven wijnbouwers in de regio werd Antoine geïnspireerd om druiven te kopen en zijn eigen wijnen te maken. Dit was een gedurfde stap, vooral in het uitdagende oogstjaar 2021, waarin de meeste négociants weinig succes hadden. Deze stap getuigt van het respect en de steun die Antoine heeft verdiend binnen de gemeenschap.

De eerste release van Maison La Pierre Ronde omvat een prachtige witte wijn uit de Côte Chalonnaise, evenals zes witte en één rode wijn uit de Côte de Beaune. Vanaf het begin hebben Antoines wijnen indruk gemaakt en zijn ze opmerkelijk intellectueel, zelfs in de meest bescheiden appellaties. Steen Ohman van Wine Hog beschrijft ze als "luchtig, elegant, moeiteloos en briljant verfijnd". Het domein laat nu al een enorm potentieel zien.

Hoewel Antoine momenteel nog geen eigen wijngaarden bezit, selecteert hij de druiven die hij gebruikt zorgvuldig. Hij hecht grote waarde aan kieskeurigheid en zorgvuldige wijnbouw en werkt alleen samen met partners die zijn visie op duurzaamheid delen. Hoewel hij niet uitsluitend gecertificeerde biodynamische of biologische druivencontracten zoekt, zijn kwaliteit en respect voor de natuur absolute vereisten. La Pierre Ronde streeft naar excellentie in elke fles. Ontdek nu zelf de unieke smaken en kenmerken van deze wijnen!

Details

Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Rode Wijn
Land: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Substreek: Beaune
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2021
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Serveertemperatuur: 16°
Alcohol: 12
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80