Lagravera, La Pell Puresa Blanc

Voor deze pure, ongeklaarde en ongefilterde wijn worden druiven gebruikt afkomstig van 125 jaar oude wijnstokken. De wijngaarden worden biodynamisch gecultiveerd volgens de principes van het Demeter keurmerk. De vinificatie vindt plaats in amfora's, waarin de wijn nog 10 maanden 'sur lie' rijpt. Een expressieve neus met tonen van vers brood, kamille en subtiele invloeden van anijs die mooi worden gecomplementeerd door frisse citrustonen. Even later vinden ook aroma's van exotisch fruit hun weg. Hoewel de wijn een rond, licht vettig mondgevoel kent, behoudt hij tevens ook een geweldige elegantie met een royale en frisse afdronk. Wat een balans!

Lees meer

Lagravera, La Pell Puresa Blanc

38.25

Aanbieding 50.95
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

In Catalunya, op zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona, vindt men het Denominación d’Origen (D.O.) Costers del Segre. Letterlijk vertaald ‘oevers van de Segre’, één van de zijrivieren van de Ebro. Costers del Segre bestaat uit vier gebieden rondom Lleida/ Lérida. Het domein van Lagravera ligt in het zuiden van de D.O. en het is er, in tegenstelling tot de rest van het gebied, zeer vlak. De D.O. wordt gedomineerd door de industrie van Cava en mousserende wijnen. 

De  nabijgelegen Pyreneeën dragen bij aan een continentaal klimaat; hete zomers en koude winters. De wijngaard van Lagravera strekt zich uit over 11,3 hectare en ligt in een oude gravelpit. De druivenstokken zijn altijd al biologisch onderhouden en worden nu ook biodynamisch gecultiveerd. Alle kruiden en planten die vereist zijn voor het maken van diverse biodynamische preparaten worden hier zelf verbouwd. Voor de productie van de wijn ‘La Pell’ gebruikt men druiven van een wijngaard enkele kilometers verderop. 

Dit gebied is beduidend heuvelachtiger en de wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 125 jaar. De wijnmakerij bezit een speciale Amfora-ruimte en men werkt tijdens het gehele vinificatieproces zo natuurlijk mogelijk. Lagravera is vernieuwend en vooruitstrevend in het biodynamisch werken. Er wordt zowel gewerkt met tal van inheemse druivenrassen als met internationale rassen.

Details

Drinkbaar vanaf: 2019
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2029
Land: Spanje
Regio: Lleida
Substreek: Costers del Segre
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Rijk en Mineraal
Jaargang: 2014
Druivensoort met percentage: Garnacha Blanca 100%
Alcohol: 11,5, 13
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80