Loxarel, Amaltea Blanco

Het etiket en de naam verwijzen naar de Griekse mythe over de nimf/godin Amalthea. Amalthea (afgebeeld als een geit) voedde Zeus waarna één van haar hoorns afbrak. Zeus schonk haar de hoorn, die haar alles gaf wat ze wenste en waarna Amalthea schitterde als sterrenbeeld Capra (geit) in de sterrenhemel. De geit, de hoorn en de sterrenbeelden staan aan de basis van de biologische en biodynamische landbouw. Een verwijzing van Loxarel naar hun werkwijze en visie. De oogst van de druiven geschiedt volledig manueel. Rijpe aroma's van peer en tropisch fruit voeren de boventoon, subtiel ondersteund door aardse, mediterrane tonen. De smaken zijn knisperend fris en gebalanceerd met hinten van vers steenfruit.

Lees meer

8.5
Loxarel, Amaltea Blanco

8.75

Aanbieding 10.95
Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
8.5

Omschrijving

Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Garnacha Blanca 75%, Xarel-lo 25%
Regio: Catalunya
Substreek: Penedès
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 14,5
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2025
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Kalkhoudende klei en kiezels
Restsuikers: 1,0 gr/l
Zuurtegraad: 6,0 gr/l
Vinificatie: Koude prefermentatie van 12 uur op 10°C. Daarna een koude fermentatie op RVS.

Scores

8.5
Harold Hamersma
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80