Loxarel, Ops de Loxarel

Ops is de Romeinse godin van de vruchtbaarheid van de aarde. Zij staat symbool voor de vrijgevigheid van de aarde en een oogst vol rijkdom. In de geur dan ook rijkelijke aroma's van rijp bramen- en frambozenfruit. Florale tonen van rozen en mediterrane planten worden aangevuld met kruidige aroma's. Een wijn met body, in goede harmonie door een levendige frisheid en verse fruittonen.

Lees meer

Loxarel, Ops de Loxarel

13.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Loxarel werd opgericht in 1987. Uit de naam spreekt de waardering voor hun ‘signature’ druif; Xarel·lo. Voorafgaand aan de oprichting van Loxarel produceert de gepassioneerde en innovatieve Josep Mitjans, de huidige eigenaar van het huis, op 16- jarige leeftijd al zijn eerste 1000 flessen Cava. Hij durfde het, na zijn studie oenologie, aan om een frisse wind door het familiebedrijf te laten waaien. Met een klein team wordt er biologisch en biodynamisch gewerkt. De visie om de druif en het terroir te laten spreken in de wijnen staat hierbij centraal. Het contact met en het respect voor de aarde, het terroir en de omgeving geven de wijnen puurheid, eigenheid en karakter. Ze vormen hiermee een mooie afspiegeling van de streek waar de wijnen worden gemaakt; Penedès in Catalunya, waar het domein is gelegen in Vilobí del Penedès.

Details

Bodemsoort: Kalkhoudende klei en kiezels
Zuurtegraad: 6,2 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2021
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Land: Spanje
Regio: Catalunya
Substreek: Penedès
Landbouw: Biodynamisch, Gecertificeerd biologisch
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2020
Restsuikers: 1,3 gr/l
Serveertemperatuur: 14˚
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Twee dagen koude inweking op 10°C. Vergisting 20 dagen bij een temperatuur van 22°C in RVS tanks. Rijping in klei amfora's van 720 liter voor vier maanden. De wijn rijpt 4 maanden in 720 liter amfora's.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80