Poderi e Cantine Oddero, Barolo

De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in La Morra en Castiglione Falletto Bricco.Een stevig en intens glas, maar tevens met een aangename elegantie. Levendige fruittonen met rode bessen en kersen in de hoofdrol, gedroogde bloemen, aardse tonen met hinten van truffel en rijke specerijen, zoals zoethout. Een krachtige wijn met een stevige tanninestructuur, zoals kenmerkend voor Barolo’s, ook wel de Koningswijn van Italië. De rijping van de wijnen van de verschillende wijngaarden geschiedt gescheiden gedurende 30 maanden in 40, 60 en 75 hL vaten van Slavonisch en Oostenrijks eikenhout, waarna de blending plaatsvindt.

Lees meer

93
9+
93
Poderi e Cantine Oddero, Barolo

58.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93
9+
93

Omschrijving

De kelders van Oddero liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met prachtig uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de diepe wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie brengen ware meesterwerken voort. Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Tegenwoordig is de 7e generatie van de familie alweer werkzaam op het wijngoed. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, zijn de dragende krachten van Oddero. 

Ieder met hun eigen taak, specialisme en waarde. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. Er zijn negen verschillende wijngaarden waar nebbiolo is aangeplant. 5 daarvan liggen in La Morra, het hart van de streek Barolo. De wijngaard Brunate is hier de echte uitblinker. Daarnaast liggen er 3 wijngaarden in Castiglione Falleto, waar Villero een niet te onderschatten cru vormt. De bodems hebben een sedimentaire en marien-alluviale oorsprong en zijn meer dan 7 miljoen jaar geleden ontstaan door terugtrekking van wateren van de Po-zee. Er zijn hier zeer veel diverse typen bodems, die alle bestaan uit een compositie van klei-kalksteen, mergel en zand.

Details

Drinkbaar vanaf: 2022
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2041
Type wijn: Rode Wijn
Land: Italië
Regio: Piemonte
Substreek: La Morra
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Nebbiolo 100%
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig

Scores

93
Robert Parker
9+
Harold Hamersma Maak kennis met de 7e generatie van de familie Oddero. Isabella en Pietro, nicht en zoon van Mariacristina en haar vader Giacomo Oddero, de dragende krachten van de poderi e cantina. Ze vertegenwoordigen een drieluik van verleden, heden en toekomst. De wijnmakende familie Oddero heeft een geschiedenis die met zekerheid herleid kan worden tot het jaar 1794. Hun kelders liggen in Frazione Santa Maria di La Morra, op terrassen met uitzicht over de heuvels van de Langhe. Het land, het terroir, de wortels van de wijnstokken maar vooral de diepe wortels van de familie garanderen barolo zoals deze bedoeld is. 
Zie hier: de basisuitvoering uit 2018. Ondanks een moeilijke start (vorst in de lente) heeft het jaar zich ontpopt tot eentje die klassiekers aan het voortbrengen is. Deze van Oddero onderstreept de belofte. Verduisteringsgordijnen. Kolenzolder. Zware klei. Bramen. Cassis. Maanloze nacht. Antraciet. Zwartlofbitters. En toch zo transparant en bovendien het licht laten schijnen op bessen, kersen, truffel, zwarte olijven, specerijen en zoethout. Intens, rijk, geslaagd en inspirerend. En toen moesten de Villero en de Brunate van Oddero nog komen. 
93
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80