Stefan Meyer, Chardonnay & Weißer Burgunder Löss trocken

Deze lichte en speelse wijn is een blend van Chardonnay en Pinot Blanc. Aroma's van appel en peer komen je tegemoet, gevolgd door een sappige frisheid in de smaak en een mooie mineraliteit. De wijn rijpt voor een klein deel op grote houten vaten, wat hem een vleugje romigheid meegeeft.

Lees meer

9-
Stefan Meyer, Chardonnay & Weißer Burgunder Löss trocken

10.50

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9-

Omschrijving

Laat je meevoeren naar het prachtige begin van het avontuur van Stefan Meyer. Wijn zit in zijn genen, al generaties lang. Het was een gedurfde stap om de familiewijngaard in Rhodt unter Rietburg, in de Pfalz-regio, te stichten. In de Pfalz waren ze een van de pioniers die als eerste hun eigen wijnen bottelden!

"Het idee dat wijn draait om herkomst en terroir komt uit Frankrijk. Wijn moet gaan over de oorsprong, de unieke omstandigheden zoals bodem en microklimaat, en zelfs de wijnmakers". Daarom heeft Stefan Meyer zich volledig toegelegd op het creëren van kwaliteitswijnen die deze visie omarmen. Ze streven zelfs naar biodynamische wijnbouw, omdat ze geloven dat dit de meest natuurlijke en duurzame manier van wijnbouw is. Spontante fermentatie en langdurige rijping op de lies zijn essentieel in hun zoektocht naar wijnen die hun visie en individualiteit weerspiegelen.

De perfecte wijn blijft natuurlijk een eeuwig streven, maar juist de weg ernaartoe geeft Stefan Meyer ontzettend veel voldoening. Elke stap in deze richting is de moeite waard. Waarom zou je zelf niet een stukje van deze reis meemaken? Ontdek de wijnen en proef de passie en toewijding die in elke fles wordt gestopt. Bij elke slok proef je de regio en de specifieke locaties met hun unieke bodems, evenals de persoonlijke signatuur van de wijnmaker. Dit maakt de wijnen onmiskenbaar en onvergetelijk.

Details

Bodemsoort: Kalksteen en leem
Zuurtegraad: 5,6 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2026
Type wijn: Witte Wijn
Land: Duitsland
Regio: Pfalz
Substreek: Pfalz
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Licht en Fruitig
Jaargang: 2022
Restsuikers: 5,5 gr/l
Alcohol: 12,5
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Deels spontane vergisting in RVS

Scores

9-
Harold Hamersma Chardonnay en weisser burgunder hebben de krachten gebundeld. 

En ondergronden löss en lehm hebben evenzeer een verbond gesloten.

Gaat het hele kwartet goed af. Fris wit fruit met wat houvast en zuren (crème fraîche) en een splintertje hout (groot gebruikt eiken) tillen deze witte ruim boven het niveau van alledaags dorstlessertje uit.

Prijskaartje nodigt uit tot kopen.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80