Tardieu-Laurent, Gigondas "Vieilles Vignes"

De stijl van het huis Tardieu-Laurent is er een van gebalde kracht met een ongekende finesse. Warm op het smaakpalet en intens kruidig en geraffineerd. Er worden druiven van alleen zeer oude wijnstokken gebruikt en dat proef je in deze magistrale Vieilles Vignes. De gelaagdheid in smaken is indrukwekkend en aan de afdronk lijkt geen einde te komen. Paddenstoelen, leer, herfstig bos, laurier. Te veel om op te noemen. Een Gigondas van de buitencategorie.

Lees meer

93
Tardieu-Laurent, Gigondas "Vieilles Vignes"

32.45

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Grenache Noir 80%, Mourvèdre 5%, Syrah 15%
Regio: Rhône
Substreek: Gigondas
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2015
Alcohol: 14,5
Drinkbaar vanaf: 2017
Houdbaar t/m: 2024
Oogst: Handmatig

Scores

93
Vinous
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80