Tardieu-Laurent, Gigondas "Vieilles Vignes"

De stijl van het huis Tardieu-Laurent is er een van gebalde kracht met een ongekende finesse. Warm op het smaakpalet en intens kruidig en geraffineerd. Er worden druiven van alleen zeer oude wijnstokken gebruikt en dat proef je in deze magistrale Vieilles Vignes. De gelaagdheid in smaken is indrukwekkend en aan de afdronk lijkt geen einde te komen. Paddenstoelen, leer, herfstig bos, laurier. Te veel om op te noemen. Een Gigondas van de buitencategorie.

Lees meer

93
Tardieu-Laurent, Gigondas "Vieilles Vignes"

32.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
93

Omschrijving

Maison Tardieu-Laurent is geen standaard domein maar eerder een handelshuis. Misschien wel een van de beste micro-negociants van het Rhônedal. Michel Tardieu heeft namelijk geen eigen wijngaarden in zijn bezit. Samen met zijn zoon Bastien gaat Michel de wijngaarden af om druiven van zeer oude wijnstokken te vinden, vaak gelegen in het historische hart van elke benaming. Vervolgens wordt het contact gelegd met de wijnboer, van de wijnstok tot de oogst. 

Michel stelt duidelijke voorwaarden voor zijn uiteindelijk wijn. Zo dient de wijnbouw milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën te gebeuren. De most vergist nog bij de wijnboer. Wanneer het voor Tardieu vereiste kwaliteitsniveau bereikt is, worden de vaten overgebracht naar de kelders van Tardieu-Laurent. Hier rijpt de wijn nog zo’n 18 tot 24 maanden verder op barriques. Het terroir moet spreken in de wijnen. Er is dan ook minimale interventie in de wijnkelder, de wijnen krijgen geen filtratie of koude stabilisatie op het moment van bottelen.

Details

Drinkbaar vanaf: 2017
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2024
Land: Frankrijk
Regio: Rhône
Substreek: Gigondas
Smaak: Kruidig en Intens
Jaargang: 2015
Druivensoort met percentage: Grenache Noir 80%, Mourvèdre 5%, Syrah 15%
Alcohol: 14,5
Oogst: Handmatig

Scores

93
Vinous Brilliant ruby-red. Explosive, spice-tinged aromas of boysenberry, cherry liqueur and pungent flowers are complemented by a hint of smoky minerals that builds with air. Sappy and alluringly sweet, offering plush red and blue fruit flavors and a suave floral pastille flourish. Smooth tannins sneak in late on the impressively long, focused finish, which leaves behind lavender and star anise notes.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80