Viñedos Verderrubí, Pita Finca la Cantera

Een expressieve neus met rijke aroma’s van citrus, brioche, peer en rijp wit fruit. De frisse tonen worden ondersteund door een mooie structuur en een vol en rond mondgevoel, met dank aan de opvoeding. De wijn rijpt namelijk 8 maanden sur lie in vaten van Frans eikenhout, met wekelijkse bâtonnage. Een levendige wijn met een mooie balans.

Lees meer

9
Viñedos Verderrubí, Pita Finca la Cantera

17.25

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Op vele manieren is de historie van de familie Pita verweven met wijn, niet in de minste plaats door het bezit van een stukje grond voor een kleine productie. Echter was het Emilio Pita die op 23-jarige leeftijd besloot de studie Oenologie te volgen aan de Universiteit van Bordeaux, waarna hij verdere scholing volgde in Californië en Nieuw-Zeeland. Om vervolgens in 2010 terug te keren naar zijn basis in Valladolid en te starten met het project; Verderrubí. 

Een familiebedrijf dat de pure expressie van het terroir in al hun wijnen centraal heeft staan. Een droom kwam uit toen zij 4 jaar later hun rode wijn ‘La Bonera’ op de markt brachten, één van de weinige rode wijnen in D.O. Rueda. Het huis en de wijngaarden bevinden zich in de gemeente Valladolid, waar het domein inmiddels zo’n 63 hectare aan grond beslaat. Het overgrote gedeelte bevindt zich in Rubí de Bracamonte en een klein deel in La Bonera. De bodem, met lagen van zand, klei en rotssteen, is ideaal voor het behoud van een mooie frisheid en elegantie in de wijnen. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Details

Bodemsoort: Zanderige klei
Zuurtegraad: 5,3 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Type wijn: Witte Wijn
Land: Spanje
Regio: Castilla y León
Substreek: Rueda
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Verdejo 100%
Restsuikers: 2,0 gr/l
Serveertemperatuur: 10˚
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
Vinificatie: Fermentatie van de druiven vindt plaats in 300 liter Frans eiken vaten. Hierna rijpt de wijn nog 8 maanden in Frans eiken vaten op zijn lie en ondergaat wekelijks bâtonnage.

Scores

9
Harold Hamersma Onze beroemde Engelse collega Jancis Robinson vindt druif verdejo een aristocraat. Heeft ze gelijk in. Rueda in Noord-Spanje is z'n geboorteland en, vervolgt Robinson, de kalkgronden van het tot 900 meter hoge gebergte en de koele en vochtige atmosfeer dragen waarschijnlijk bij aan de adeldom van de verdejo.

Normaal gesproken bereikt deze de liefhebber zonder dat ie met eikenhout te maken heeft gehad. Maar Emilio Pita (gelukkig is ie wijn gaan maken en geen broodjes gaan bakken) had met een klein perceeltje andere plannen.  De verdejodruiven van Finca La Cantera gaf hij kostbaar Frans eiken en hun eigen lies (sobre lias) om hun jeugd op door te brengen. Nu wil zo'n opvoeding nog weleens plomp, lomp en kliklaminaterig uit de hoek komen en in het glas belanden. Pita niet. Fijn, gelaagd, fris-zonnig. Tikje tropen, partje perzik, fluisterende vanille, innerlijke beschaving, serene rust. 
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80