Viñedos Verderrubí, Pita Finca la Cantera

Een expressieve neus met rijke aroma’s van citrus, brioche, peer en rijp wit fruit. De frisse tonen worden ondersteund door een mooie structuur en een vol en rond mondgevoel, met dank aan de opvoeding. De wijn rijpt namelijk 8 maanden sur lie in vaten van Frans eikenhout, met wekelijkse bâtonnage. Een levendige wijn met een mooie balans.

Lees meer

Viñedos Verderrubí, Pita Finca la Cantera

17.25

Print deze pagina
  • Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Op vele manieren is de historie van de familie Pita verweven met wijn, niet in de minste plaats door het bezit van een stukje grond voor een kleine productie. Echter was het Emilio Pita die op 23- jarige leeftijd besloot de studie Oenologie te volgen aan de Universiteit van Bordeaux, waarna hij verdere scholing volgde in Californië en Nieuw-Zeeland. Om vervolgens in 2010 terug te keren naar zijn basis in Valladolid en te starten met het project; Verderrubí. 

Een familiebedrijf dat de pure expressie van het terroir in al hun wijnen centraal heeft staan. Een droom kwam uit toen zij 4 jaar later hun rode wijn ‘La Bonera’ op de markt brachten, één van de weinige rode wijnen in D.O. Rueda. Het huis en de wijngaarden bevinden zich in de gemeente Valladolid, waar het domein inmiddels zo’n 63 hectare aan grond beslaat. Het overgrote gedeelte bevindt zich in Rubí de Bracamonte en een klein deel in La Bonera. De bodem, met lagen van zand, klei en rotssteen, is ideaal voor het behoud van een mooie frisheid en elegantie in de wijnen. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Details

Drinkbaar vanaf: 2020
Formaat: fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Land: Spanje
Regio: Castilla y León
Substreek: Rueda
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2018
Druivensoort met percentage: Verdejo 100%
Alcohol: 13
Oogst: Handmatig
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Voor 16.00 besteld is morgen in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80