Viñedos Verderrubí, Pita Verdejo

Deze biologisch vervaardigde Verdejo heeft een expressieve neus. Rijkelijke fruitaroma's komen je tegemoet met tonen van rijp steenfruit, passievrucht en grapefruit. De volfruitige smaak is levendig en in balans door de aangename frisse zuren. Een ronde wijn met spanning die aanhoudt gedurende de gulle finale. De wijn heeft 4 maanden Sur lie gerijpt.

Lees meer

9
Viñedos Verderrubí, Pita Verdejo

8.95

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
9

Omschrijving

Op vele manieren is de historie van de familie Pita verweven met wijn, niet in de minste plaats door het bezit van een stukje grond voor een kleine productie. Echter was het Emilio Pita die op 23- jarige leeftijd besloot de studie Oenologie te volgen aan de Universiteit van Bordeaux, waarna hij verdere scholing volgde in Californië en Nieuw-Zeeland. Om vervolgens in 2010 terug te keren naar zijn basis in Valladolid en te starten met het project; Verderrubí. 

Een familiebedrijf dat de pure expressie van het terroir in al hun wijnen centraal heeft staan. Een droom kwam uit toen zij 4 jaar later hun rode wijn ‘La Bonera’ op de markt brachten, één van de weinige rode wijnen in D.O. Rueda. Het huis en de wijngaarden bevinden zich in de gemeente Valladolid, waar het domein inmiddels zo’n 63 hectare aan grond beslaat. Het overgrote gedeelte bevindt zich in Rubí de Bracamonte en een klein deel in La Bonera. De bodem, met lagen van zand, klei en rotssteen, is ideaal voor het behoud van een mooie frisheid en elegantie in de wijnen. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Details

Bodemsoort: Zanderige klei
Zuurtegraad: 5,3 gr/l
Drinkbaar vanaf: 2023
Formaat: Fles (75 cl)
Houdbaar t/m: 2025
Land: Spanje
Regio: Castilla y León
Substreek: Rueda
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2022
Druivensoort met percentage: Verdejo 100%
Restsuikers: 1,2 gr/l
Serveertemperatuur:
Alcohol: 13
Oogst: Machinaal

Scores

9
Harold Hamersma De populariteit van de verdejo begon de druif voor de voeten te lopen. Zodoende proefden we vele, vele modelletjes die struikelend - en vaak ook helemaal niet - de finish haalden.

Een karig 7-tje voor de moeite. Kreunwerk uit Rueda. Gezucht klonk uit de slipstream, van copycats uit La Mancha waar de druif zich sowieso al niet erg op zijn gemak voelt, met name vanwege te warm. En troffen we ambitieuzere, en zodoende soms ook betere uitvoeringen dan vormde het prijskaartje weer een struikelblok.

Maar kijk nou eens aan: voor net aan tien eurootjes een bioverdejo van klinkklare kwaliteit. Fris, elegant, vief en sprekend. Over perzik, passievrucht en zachte appels, vlinderende yuzu. Vondstje.

Gemaakt door de familie Pita. Wat zullen we eens tussen zo'n broodje doen? Falafel. Zal prima gaan. En belasten we vanwege geen vlees ook het milieu niet. Lekker bezig zo.
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80