Viñedos Verderrubí, Pita Verdejo

Deze biologisch vervaardigde Verdejo heeft een expressieve neus. Rijkelijke fruitaroma's komen je tegemoet met tonen van rijp steenfruit, passievrucht en grapefruit. De volfruitige smaak is levendig en in balans door de aangename frisse zuren. Een ronde wijn met spanning die aanhoudt gedurende de gulle finale. De wijn heeft 4 maanden Sur lie gerijpt.

Lees meer

Viñedos Verderrubí, Pita Verdejo

9.75

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Omschrijving

Op vele manieren is de historie van de familie Pita verweven met wijn, niet in de minste plaats door het bezit van een stukje grond voor een kleine productie. Echter was het Emilio Pita die op 23-jarige leeftijd besloot de studie Oenologie te volgen aan de Universiteit van Bordeaux, waarna hij verdere scholing volgde in Californië en Nieuw-Zeeland. Om vervolgens in 2010 terug te keren naar zijn basis in Valladolid en te starten met het project; Verderrubí. 

Een familiebedrijf dat de pure expressie van het terroir in al hun wijnen centraal heeft staan. Een droom kwam uit toen zij 4 jaar later hun rode wijn ‘La Bonera’ op de markt brachten, één van de weinige rode wijnen in D.O. Rueda. Het huis en de wijngaarden bevinden zich in de gemeente Valladolid, waar het domein inmiddels zo’n 63 hectare aan grond beslaat. Het overgrote gedeelte bevindt zich in Rubí de Bracamonte en een klein deel in La Bonera. De bodem, met lagen van zand, klei en rotssteen, is ideaal voor het behoud van een mooie frisheid en elegantie in de wijnen. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Details

Type wijn: Witte Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Spanje
Druivensoort met percentage: Verdejo 100%
Regio: Castilla y León
Smaak: Droog en Fris
Jaargang: 2023
Landbouw: Gecertificeerd biologisch
Alcohol: 13
Serveertemperatuur:
Drinkbaar vanaf: 2024
Houdbaar t/m: 2026
Oogst: Machinaal
Bodemsoort: Zanderige klei
Restsuikers: 1,2 gr/l
Zuurtegraad: 5,3 gr/l
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80