Château Margaux, 1er Grand Cru Classé Dubbele Magnum

De Grand Vin van Château Margaux wordt al sinds de 17e eeuw gezien als een van de beste wijnen ter wereld. Dit komt door een combinatie van kenmerken die je zelden tegenkomt: finesse, elegantie, complexiteit, concentratie, intensiteit, lengte en frisheid. Tannineus maar nergens stroef. Een jaargang waarin donker fruit domineert, wat zich moeiteloos samenvoegt met de fijne tonen van het hout. Een zeer complexe, rijke wijn met een sublieme finale. Vooraf karafferen voor de optimale expressie van de aroma's, luidt ons advies. 

Lees meer

3 liter
95
Château Margaux, 1er Grand Cru Classé Dubbele Magnum

2,420.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen
3 liter
95

Omschrijving

Deze Premier Grand Cru Classé is een van de beroemdste wijngoederen ter wereld. In 1804 werd het Château gekocht door Bertrand Douat en in 1810 door Guy-Louis Combes herbouwd tot het markante kasteel van vandaag de dag. In 1925 kocht wijnhandelaar Fernand Ginestet zijn eerste aandelen in het domein, en in de jaren die volgden kreeg hij het volledige eigendom in handen. In 1949 droeg hij het Château over aan zijn zoon Pierre Ginestet. Vanwege financiële problemen moest hij het kasteel in de jaren zeventig verkopen aan de Franse groep Félix Potin. 

 In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kon het Château niet meer voldoen aan de verwachtingen die aan een Premier Cru worden gesteld. Vanaf eind jaren tachtig werd er weer geïnvesteerd in de verwaarloosde wijngaarden en de kelders. Het Château heeft in totaal 89 hectare wijngaard. 77 hectare daarvan is beplant met cabernet sauvignon (75%), merlot (20%) en een beetje cabernet franc en petit verdot. De overige 12 hectare zijn beplant met sauvignon blanc. Momenteel is Château Margaux een van de beste Premiers Cru's van Bordeaux.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Dubbele Magnum (3 liter)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Cabernet Franc 2%, Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 20%, Petit Verdot 3%
Regio: Bordeaux
Substreek: Margaux
Smaak: Zwart Fruit en Rijk
Jaargang: 2014
Landbouw: Duurzaam
Alcohol: 12,5
Drinkbaar vanaf: 2019
Houdbaar t/m: 2037
Oogst: Handmatig

Scores

95
Robert Parker
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80