Domaine des Comtes Lafon, Volnay-Champans 1er Cru

"En Champans" is een van de beste wijngaarden van Volnay. De hellingen van 2 tot 5% zorgen voor een perfecte expositie ten opzichte van de zon. Hier staan de oudste wijnstokken van het Domaine. Het terroir levert rijpe druiven op, waardoor de wijn een prachtige concentratie krijgt en zachtere tannines heeft dan Santenots.

Lees meer

Niet voor export

91
94
94
Domaine des Comtes Lafon, Volnay-Champans 1er Cru

175.00

Print deze pagina
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €80
  • Elke wijn per fles te bestellen

Niet voor export

91
94
94

Omschrijving

Wanneer we het over Meursault hebben, dan kunnen we niet om Dominique Lafon heen. Domaine des Comtes Lafon behoort al jaren tot de absolute top in Meursault. In 1986 heeft Dominique Lafon het domein van zijn vader overgenomen. Hij heeft zich niet volledig laten leiden door de ervaringen uit het verleden, maar heeft met een geheel open vizier de wijngaarden en de kelder nauwkeurig onder de loep genomen en bijgestuurd waar nodig. 

Bijkomend voordeel is het feit dat zijn kelders tot de diepste en tevens koelste van de hele Bourgogne behoren. Het Domaine werkt volledig biodynamisch. Naast zijn wijngaarden in Meursault, Volnay en Monthélie heeft Dominique Lafon sinds 1999 ook 14 hectare wijngaard in de Mâconnais in zijn bezit. Ook hier wordt volledig biodynamisch gewerkt. Doordat de grond en de ligging van de appellaties zo divers zijn, zijn de wijnen zeer verschillend van karakter. 

Ook deze Chardonnays, die verschijnen onder de naam Les Héritiers du Comte Lafon, hebben zich ontwikkeld tot veelgevraagde wijnen voor de liefhebber. Buitengewoon interessant is de Viré-Clessé, afkomstig van één van de beste terroirs in de Mâconnais en daarmee behorend tot de meest complexe en minerale wijnen van de Les Héritiers-serie.

Details

Type wijn: Rode Wijn
Formaat: Fles (75 cl)
Land: Frankrijk
Druivensoort met percentage: Pinot Noir 100%
Regio: Bourgogne
Substreek: Volnay
Smaak: Rood Fruit en Fluweel Zacht
Jaargang: 2019
Landbouw: Biodynamisch
Alcohol: 14
Serveertemperatuur: 16°
Drinkbaar vanaf: 2023
Houdbaar t/m: 2037
Oogst: Handmatig
Bodemsoort: Klei, kalksteen en kiezel
Restsuikers: 1,0 gr/l
Zuurtegraad: 3,6 gr/l
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde maceratie gedurende 4 tot 6 dagen, daarna spontane vergisting in RVS tanks en een malolactische vergisting. Rijping van 20 mnd in eiken vaten, waarbij 1/3 nieuw.

Scores

91
Robert Parker
94
Vinous
94
Decanter
  • Meer dan 1.000 wijnen
  • Elke wijn direct van de boer
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
  • Elke wijn per fles te bestellen
  • Gratis levering vanaf € 80